Derfor utsettes Rock Band i Europa

MTV og EA bekrefter at Rock Band kommer til Europa først over nyttår, men lover unik utgave tilpasset europeisk musikkultur.

I Rock Band – fra skaperne av det ekstremt populære Guitar Hero – får fire spillere samarbeide om å spille berømte rockelåter. To av spillerne kan spille gitarer (lead og bass), den tredje får ansvar for trommene og den siste må synge.

Se trailer fra Rock Band

Vis større

Trailer: Rock Band

Stikkord:
  • spill
  • xbox 360
  • playstation 3
  • festspill
  • Rock Band


Rock Band følger i samme fotspor som det populære Guitar Hero, men utvider konseptet dramatisk ved å implementere trommer og sang. I tillegg til å la opp til fire spillere møtes foran samme TV, kan du også spille over nettet, mot musikere fra hele verden.

Lokalt musikkinnhold

I forrige uke ble det kjent at Rock Band sannsynligvis ikke kommer i salg i Europa i år likevel. I en pressemelding i dag forklarer MTV Games og Electronic Arts at de ønsker å gi ut en spesialtilpasset europeisk versjon – tilpasset vår kultur. En rekke land vil få lokal musikk som en del av butikkversjonen, men også som en del av det nedlastbare innholdet.

– Det var viktig at vi hadde rikelig med lokalt tilpasset musikkinnhold på discen og gjennom nedlastbart innhold for det europeiske territoriet, for å gi europeere en komplett Rock Band-opplevelse, med musikk som de elsker, står det i pressemeldingen.

Electronic Arts i Norge var ikke tilgjengelig for kommentar om Norge får en egen Rock Band-utgave, med kjente norske rockelåter, slik vi har sett med SingStar de siste årene.

Tidligere er det spekulert i at produksjonen av det eksterne rockeutstyret har vært mer tidkrevende enn ventet. Dette aspektet blir ikke kommentert i kunngjøringen.

Også til PlayStation 2

Rock Band har inntil nå vært forbehold Xbox 360 og PlayStation 3, men nå forteller selskapene at en PlayStation 2-versjon slippes parallellt. PlayStation 2-utgaven får mye av det samme innholdet, men også noen eksklusive, men foreløpig ikke konkretiserte spillelementer.

Harmonix har benyttet forøvrig anledningen til å offentliggjøre flere sanger. Den foreløpige listen inneholder dermed 26 sanger, og ser slik ut:

Beastie Boys – Sabotage
Black Sabbath - Paranoid*
Blue Oyster Cult - Don't Fear the Reaper
Bon Jovi - Wanted Dead or Alive
David Bowie - Suffragette City
Deep Purple -Highway Star
Faith No More - Epic
Foo Fighters - Learn to Fly
Jet - Are You Gonna Be My Girl
Metallica - Enter Sandman
Mountain - Mississippi Queen*
Nine Inch Nails - The Hand That Feeds
Nirvana - In Bloom
OK Go - Here It Goes Again
Queens of the Stone Age - Go With the Flow
Radiohead –Creep
Rolling Stones - Gimme Shelter
Rush - Tom Sawyer*
Smashing Pumpkins - Cherub Rock
Stone Temple Pilots - Vasoline
The Clash - Should I Stay or Should I Go
The Hives - Main Offender
The Ramones - Blitzkrieg Bop
The Strokes – Reptilia
The Who - Won't Get Fooled Again
Weezer - Say It Ain’t So

Rock Band slippes i USA før jul. Den foreløpige europeiske utgivelsesdatoen er «tidlig i 2008».

* Disse sangene er coverlåter. De andre er originale innspillinger.

Les også
Anmeldelse: Rock Band

Siste fra forsiden