Destiny-sjefen har gått av

– Dette er en ny begynnelse, og en ny utfordring for studioet vårt, sier Bungie.

Activision Blizzard

Etter å ha fungert som sjef for Bungie siden 2008, går Harold Ryan nå av. Tronen tas over av studioveteran Pete Parsons, som nå skal lede selskapet videre.

Destiny.
Activision Blizzard

Bungie kaster ikke noe lys på hvorfor Ryan går av, og han har ikke selv uttalt seg om situasjonen. Selskapet har dog sluppet en kort notis der Parsons takker ham for innsatsen.

– Jeg vil personlig takke Harold for vennskapet, drivkraften han har hatt, det harde arbeidet han har gjort og dedikasjonen han har vist for å gjøre Bungie til det gode selskapet det er i dag, sier han om forgjengeren.

Destiny-årene

Bungie har i de siste årene fokusert særlig på skytespillet Destiny, og jobber fremdeles med å utvikle nytt innhold til spillet. Planen har hele tiden vært å ha en kontinuerlig videreutvikling av spillet etter lansering, noe som til nå har født to utvidelsespakker og en større revisjon med The Taken King i fjor høst. I det siste har utvikleren gjort noen kontroversielle valg, blant annet ved å innføre mikrotransaksjoner i oktober, og ved å slippe mindre nytt innhold.

Destiny.
Activision Blizzard

Spørsmålet er om Destiny nå får en ny retning videre. Parsons virker i hvert fall å se mot fremtiden.

– Til Destiny-spilerne så vil jeg at dere skal vite at det å levere gode spill vi alle kan dele sammen er øverst på min og Bungies prioriteringsrangering. Jeg tror at Destiny er en unik opplevelse. Jeg tror også at dere ennå ikke har sett det beste vi kan levere. Min nye rolle vil være fokusert på å innfri dette løftet. Dette er en ny begynnelse, og en ny utfordring for studioet vårt. Vi vil fortsatt gjøre alt vi kan for å levere gode opplevelser med Destiny, sier han.

Luken mottagelse, gode tall

Destiny ble sluppet til Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One og PlayStation 4 9. september i fjor. En god del koser seg stort med spillet, men vår anmelder og andre hadde en del å utsette på skyteopplevelsen.

Likevel har spillet slått an. Ifølge Activision har Destiny satt heftige rekorder: den største lanseringen for en ny serie i spillhistorien, samt blant de ti største spillanseringene noensinne. Sist vi hørte hadde spillet også 9,5 millioner registrerte spillere.

Bungie har holdt liv i spillet gjennom utvidelsespakker. Den nyeste – og største – av disse heter The Taken King, og ble lansert 15. september.

Vi visste fra før av at spillet får en oppfølger:
Destiny-oppfølgeren er allerede under utvikling »

Les også
Anmeldelse: Destiny

Siste fra forsiden