PlayStation 5 lansering

– Det blir færre PlayStation 5 tilgjengelig på lansering sammenlignet med PlayStation 4

Samtidig forventer utviklere at prisen på konsollen blir høy.

PlayStation 5-kontrolleren DualSense.
Sony

Ifølge Bloomberg planlegger Sony å ha færre PlayStation 5-konsoller klare til lansering sammenlignet med PlayStation 4. Mens de med PlayStation 4 hadde 7,5 millioner konsoller ferdige til slipp, er planen å ferdigstille mellom 5 og 6 millioner PlayStation 5-konsoller innen utgangen av finansåret som runder av i mars 2021.

Noe av grunnen skal være at Sony forventer at prisen på PlayStation 5 kan bli så høy at den stagger noe av etterspørelsen ved lansering. Ifølge utviklere Bloomberg har snakket med forventes det en pris mellom 499 og 549 dollar, noe som sikkert vil tilsvare mellom 5000 og 5500 kroner her til lands.

Samtidig påpekes det at den stadige utbredelsen av koronaviruset verden over ikke skal ha stagget produksjonsplanene for den nye konsollen. Sony har også tidligere selv uttalt at pandemien ikke påvirker lanseringen.

Fremdeles mye ukjent

Selve PlayStation 5-konsollen vet vi fremdeles ikke alt om. Mannen bak internarkitekturen, Mark Cerny, fortalte en del om bakomliggende teknologi i et forhåndsinnspillt videoinnslag myntet på utviklere i mars, der vi blant annet fikk vite litt om hvordan Sony satser mye på lydteknologi, en kjapp lasting fra SSD fremfor harddisker slik PC-er og konsoller har brukt til nå, og en robust bakoverkompatibilitet med PlayStation 4-spill. Hvordan konsollen ser ut er likevel et mysterium ennå.

Sony

Nylig fikk vi se PlayStation 5s nye kontroller, DualSense, som skal ha en mer detaljert form for vibrering og er par andre nye funksjoner og grep.

PlayStation 5 og konkurrenten Xbox Series X skal begge slippes rundt juletider. Ingen endelig dato er satt ennå. I likhet med Sony har Microsoft også forsikret om at lanseringen skal gå som planlagt inntil videre til tross for koronapandemien. Ingen av konsollene har fått veiledende pris.

LES OGSÅ: Her er innmaten i PlayStation 5 sammenlignet med Xbox Series X »

Siste fra forsiden