– Det er på tide at spill begynner å snakke om viktige ting

CD Projekt-veteranene bak Anomaly-serien jobber med et annerledes krigsspill.

11 bit Studios

CD Projekt-veteranene hos 11 bit Studios har annonsert sitt neste spill, og konseptet denne gangen er langt unna de «omvendte tårnforsvarspillene» i Anomaly-serien, som utvikleren har laget tidligere.

Det nye spillet heter This War of Mine, og er et krigsspill der vi får oppleve en krig fra en ny vinkel. Der så godt som alle krigsspill dreier seg nærmest utelukkende om soldatene som skyter på hverandre er dette et spill som utforsker hvordan det er å være sivilist i en krigssituasjon.

Hvor lenge kan du overleve i en beleiret by?

This War of Mine beskrives som et mørkt overlevelsesspill hvor du får kontroll over en gruppe sivile som rett og slett bare prøver å holde seg i live mens kamphandlingene raser rundt dem. Handlingen foregår i en beleiret by, som det tilsynelatende ikke er mulig å rømme fra.

Om dagen må de overlevende stort sett holde seg innendørs, ettersom skarpskyttere skyter på alt som beveger seg i gatene. Da kan de bruke tiden på å bygge ting, oppgradere skjulestedet sitt, spise og så videre.

Om natten må de forsøke å utforske omgivelsene på jakt etter ressursene de trenger for å overleve. Det kan være mat, medisiner, våpen og andre ting. Underveis må du ta beslutninger som vil få konsekvenser for liv og død, og utviklerne sier at det ikke finnes onde eller gode valgmuligheter her – alt handler til syvende og sist om å overleve.

– This War of Mine var inspirert av virkelige hendelser, og har en beskjed til spillerne: Dette kan skje i din by, i ditt land, forklarer Michal Drozdowski fra 11 bit Studios – som kanskje også har de siste ukenes hendelser i nabolandet Ukraina i tankene.

Inspirasjonen til spillet kom fra en artikkel som beskrev hvordan en mann overlevde i en beleiret by:

– Vi fikk vite om utfordringene han møtte og den forferdelige opplevelsen han fikk. Vi bestemte oss for å jobbe rundt denne ideen og lage noe ekte, noe som beveger folk og får dem til å tenke litt. Det er på tide at spill, i likhet med andre kunstformer, begynner å snakke om viktige ting.

This War of Mine skal lanseres til PC og mobile formater. Det har ikke fått noen lanseringsdato. Utviklerens forrige spill var det solide actionstrategispillet Anomaly 2.

Siste fra forsiden