Picross S4

Det neste Picross-spillet er rett rundt hjørnet

Denne gangen byr utviklerne på enormt store tallgåter som kan ta flere timer å fullføre.

Picross S-serien gjør det tilsynelatende godt på Nintendos nyeste konsoll, for nå er det fjerde spillet i serien, Picross S4 på vei til Nintendo Switch. Det slippes allerede neste uke, den 23. april – det kunne utviklerne i Jupiter Corporation avsløre tirsdag, hvor de via en svært informativ trailer la fram nøyaktig hva man får i spillet.

I traileren, som du kan se i videovinduet over, kommer det fram at spillet vil by på 300 tradisjonelle tallgåter på tvers av de vanlige «Picross»- og «Mega Picross»-modusene. I tillegg vender både «Color Picross» og «Clip Picross» tilbake med omtrent like mange gåter som i forgjengeren.

Picross S4.

Nytt av året er et par mindre endringer knyttet til spillets samarbeidsmodus, hvor man nå også får poeng for å krysse ut ruter, mens den aller største nyheten kommer i form av fem massive spillbrett. Disse, som er henholdsvis 30x30 og 40x30 ruter store, vil angivelig ta flere timer å fullføre hver for seg. Det er verdt å merke seg at gåtene som er 40x30 ruter store krever at man har spilldata fra Picross S, Picross S2 og Picross S3 for å låses opp.

Zen-aktig sudoku

Picross er en litt merkelig avart av typiske Sudoku-gåter, hvor man i stedet for å fylle inn tall i en ramme, må bruke tall for å fylle inn og fjerne firkanter fra spillbrettet. Målet er å løse alle gåtene på brettet slik at man til slutt ender opp med et stilig pikselert bilde.

Det er lenge siden vi anmeldte et Picross-spill, men formelen fikk skryt så sent som under fjorårets kåring av årets beste spill:

– Hver gåte er en ny mulighet til å lære noe nytt; hver gåte er en ny mulighet til å kose seg med en podkast; hver gåte er en mulighet til å koble litt av og kanskje også bli litt klokere i samme slengen, skrev undertegnede den gang.

Picross S4 slippes eksklusivt på Nintendo Switch den 23. april.

LES OGSÅ: Nye Animal Crossing er også koselig og avslappende Switch-moro »

Siste fra forsiden