Det Quake-aktige retrospillet Dusk har fått lanseringsdato

Gode nyheter for de nostalgiske.

Så langt tilbake som i november 2016 stiftet vi bekjentskap med et nytt retroinspirert skytespill i Quake-stil ved navn Dusk. Det har tatt sin tid, men som blant andre PC Gamer har fanget opp har spillet nå endelig blitt lagt ut på Steam med lanseringsdato.

Dusk slippes til PC den 31. oktober og kan forhåndskjøpes allerede nå. Det intense skytespillet har også fått en ny trailer som du kan se øverst i artikkelen.

Dusk er et førstepersons skytespill av den gamle skolen som er laget med samme tekniske mal som 90-tallsklassikeren Quake og dets mange kloner, som altså innebærer piksel-grafikk av den grove typen. Spillet skal slippes i episoder, og det er altså første episode som lanseres den 31. oktober.

New Blood Interactive

Frenetisk

Spillets skal ha alt det nostalgiske godteriet på plass, men har også et modernisert kontrollsystem som gjør overgangen fra dagens førstepersons skytespill relativt glatt. Dusk har både en vanlig enspillerkampanje og en ekstra intens modus hvor man må kjempe mot bølger med fiender.

Vår utsendte var godt fornøyd med spillet etter sniktitten i fjor høst, og berømmet blant annet intensiteten og skytefølelsen, som var en presis gjengivelse av den vi husker fra de gamle dagene.

– Dusk er en frenetisk førstepersonsskyter av den gamle skolen, og det er lett å se hvor utvikleren har hentet sin inspirasjon. Alt fra grafikken og heavy metal-lydsporet til spillmekanikken oser av 90-tallsklassikere som Doom og Quake, med muligheter for å justere opplevelsen etter ønsket nostalginivå, het det i sniktitten den gang.

Retro er stadig på moten: Nå har det kommet en ny kontroll til Nintendo 64 »

Siste fra forsiden