Spiller du fremdeles på Nintendo 64? Nå har du fått en ny kontroll å leke deg med

Det nye Kickstarter-produktet ble meget godt mottatt av retro-folket.

Kickstarter

Det er en kjensgjerning at spillverdenen er godt befolket med retrofantaster som bidrar til å holde liv i spillmaskiner lenge etter at de har forsvunnet fra markedet, og disse tilgodeses til og med gjerne med nye produkter. Nå har Nintendo 64-folket blitt tilgodesett – cirka 20 år etter konsollens lansering.

Som blant andre Eurogamer snappet opp har det nemlig dukket opp en ny Nintendo 64-kontroll på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, og der har den sannelig også blitt veldig populær.

Kontrollen er utviklet av noen som kaller seg Retro Fighters og er ment å være en ny og mer moderne utgave av den originale Nintendo 64-kontrollen, som jo var ganske kontroversiell blant mange spillere.

Kickstarter

Fjerner «midtkonsollen»

Det største forskjellen er nok at den nye kontrollen mangler det tredje håndtaket i midten med tommelstikken på toppen, som var så karakteristisk for den opprinnelige kontrollen. Det nye Kickstarter-produktet har imidlertid både de gule pilknappene, kalt C-knapper, de blå og grønne A- og B-knappene, samt den røde start-knappen plassert på omtrent samme sted som originalversjonen.

C-knappene skal være litt større enn på originalversjonen. I tråd med moderne design har kontrollen ellers en tommelstikke og et styrekors plassert på venstre side, omtrent som på Xbox-kontrollen og Pro-kontrollen til Switch. Fire skulderknapper er også på plass.

Kontrollen er altså en ren Nintendo 64-kontroll uten støtte for USB, men utviklerne sier at en USB-versjon kanskje vil komme senere. På Kickstarter er produktet uansett blitt populært, med en finansieringssum på 47 000 dollar av et mål på bare 13 000 dollar med noen og 20 dager igjen. Du kan få et eksemplar ved å love bort 20 dollar, og utsendelsene skal starte i november.

Les mer på Kickstarter, og se video under.

Nintendo skal trolig lansere en miniversjon av Nintendo 64 »

Siste fra forsiden