Det snåleste Final Fantasy hittil?

Storserien kommer til 3DS, og stikkordene er «teater, rytme og action».

Final Fantasy-serien har et vidt spenn, og har vært innom mye forskjellig tematikk siden den debuterte i 1987. Gjennomførelsen har også variert en hel del, og ikke alle har vært like begeistret for de nyeste tilskuddene til serien. Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers er for eksempel et spill vår anmelder Øystein hadde greid seg godt uten.

Det spørs om det ikke kan bli litt oppstyr rundt Square Enix' kommende Nintendo 3DS-utgivelse også. Theatrhythm Final Fantasy, som det heter, er nemlig noe så absurd som et rytmebasert Final Fantasy-spill med teatertema. Det er nettstedet Andriasang som kommer med nyheten, som først var å lese i spillbladet Jump.

Vi får blant annet et gjensyn med Cloud.

Handlingen skal være satt til mange ulike steder ute i felten, blant annet grotter og byer. Man farter rundt og slåss som i ethvert annet spill i serien, perspektivet skal blant annet være temmelig likt det i de første spillene. Forskjellen er at man må trykke inn knappesekvenser som i et rytmespill om man ønsker å gjøre noe.

Spillet vil by på både musikk og rollefigurer fra andre spill i serien – med en vri. Alle figurene presenteres i en såkalt «Chibi»-stil, en stilisert og tegneserieaktig grafisk presentasjon. Faktisk loves vi å få se hovedpersonene i Final Fantasy XIII og VII, Lightning og Cloud, i denne stilen. Det er ikke helt klart hva teaterdelen av spillet er ment å bety.

Det er fortsatt ikke kjent når spillet kommer ut, men det er altså en Nintendo 3DS-utgivelse.

Siste fra forsiden