Detaljer om Squares neste rollespill

Store nyheter for de som liker japanske rollespill; Square Enix ahar akkurat kommet med ny informasjon om Radiata Stories, det neste rollespillet deres.

Radiata Stories foregår i en fantasiverden som heter Radiata, hvor mennesker og alver lever side om side. Det vil si, helt side om side lever de ikke, for mens de har holdt fred i hundrevis av år er de nå i krig mot hverandre. Alver er kanskje ikke særlig sterke, men de beskyttes av mektige drager og situasjonen er slett ikke hyggelig for menneskene.

Spillet kommer med to helter; den foreldreløse 16-årigen Jack Russell og ei jente som heter Ridley Timberlake. Begge har som mål å bli heroiske riddere, men ellers har de ikke så mye til felles. Derfor er forholdet deres preget av krangling og konflikter, og når spillet starter er de på oppdrag sammen med kommandøren deres. Det skulle ikke forundre oss om forholdet deres blir langt bedre etter hvert - hva er vel et Square-rollespill uten litt romantikk?

Radiata Stories kommer med en høyst levende spillverden hvor hver av de over 300 karakterene lever sitt eget liv. Et døgn i spillet tar 30 minutter, og hvis du følger samme karakter hele tiden vil du se at han går på jobb på morgenkvisten, spiser lunsj midt på dagen og kommer hjem på kvelden. Som i virkelighetens verden er de fleste butikkene er stengt om kvelden og natten, så skal du kjøpe noe bør du gjøre det på dagtid. Det er forøvrig ikke bare menneskene som må sove - det samme gjelder monstrene, og hvis du vil kan du utnytte deg av dette for å overfalle dem.

Over halvparten av karakterene i verden kan bli med i gruppen din (som kan bestå av opp til fire medlemmer), om du klarer å overtale dem. Karakterene i spillet inkluderer også ikke-menneskelige karakterer som alver, dverger, orker og andre vesener. I kamp kontrollerer du Jack, mens de andre karakterene kontrolleres av datamaskinen. Det finnes selvfølgelig en rekke måter å samarbeide med de andre karakterene.

Spillet ko-utvikles av Tri-Ace, som tidligere har jobbet med Star Ocean og Valkyrie Profile. Det skal etter planen komme på markedet til våren neste år, til PS2.

Siste fra forsiden