Dette er Akros Anti-Cheat

Akros Anti-Cheat er utviklet for å sikre at all konkurransespilling er basert på ferdigheter, ikke juks.

Som en hybrid anti-juksfunksjon bruker Akros Anti-Cheat erfaringsbasert læring og signaturbaserte deteksjonsmetoder for å identifisere både kjente og ukjente juksekoder ved å skanne etter unormale objekter i minnet og på filsystemet. Akros støtter for øyeblikket VAC-beskyttede Steam-spill og Blizzard-spill.

Akros Anti-Cheat lastes ned og installeres på spillerens PC, og ser etter mulig juks før og under spilling. Klienten gir ikke nedsatt ytelse eller framedrops, og oppdateres automatisk sammen med spilloppdateringer.

Som Norges største turneringsplattform for dataspill er tillit blant spillerne veldig viktig. Med innføring av Akros Anti-Cheat fortsetter vi vårt kontinuerlige arbeid med å sikre at konkurransene forblir morsomme og rettferdige.

Gamer.no har tilgang til en global utestengelseslliste som består av alle Akros-spillere som bruker programvaren. Hvis en spiller blir utestengt for juks fra andre turneringer med Akros vil de bli utestengt også på Gamer.no. Utestengning gjelder også identifisert brukermaskinvare.

Slik bruker du Akros Anti-Cheat

  • Last ned og installer Akros.
  • Kjør Akros Anti-Cheat.
  • Start Steam, men IKKE start spillet gjennom Steam.
  • Start spillet gjennom Akros. Dersom du starter spillet utenfor Akros får du ikke lov til å koble til serveren.
  • Du får en melding om at spillet startes i «insecure mode». Dette er med hensikt, og du kan trykke OK på denne meldingen.
  • Koble deg til vår spillserver. Informasjon kommer etter at veto er gjennomført.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan bruker jeg Akros Anti-Cheat?

Start først Steam, start deretter Akros Anti-Cheat-klienten. For at det skal fungere ordentlig, må du også starte CS:GO gjennom Akros-klienten. Hvis du ikke gjør dette, vil du ikke kunne koble til Gamer.no sin server.

Kan jeg delta på turneringer uten Akros?

Det finnes turneringer på Gamer.no som ikke er arrangert av Good Game AS. Disse vil ikke alltid ha anti-cheat, men hvis kampen i en turnering er merket med Akros Anti-Cheat er det umulig å delta uten å installere Akros.

Hvorfor Akros Anti-Cheat?

Juks vil alltid ødelegge gleden ved et spill. Derfor bruker Gamer.no denne anti-cheaten som vi mener løser problemet med juksere på best mulig måte for våre spillere.

Spillet kjører i «insecure mode». Er det trygt?

Det er trygt å kjøre spillet gjennom Akros. Du vil ikke bli utestengt fra VAC eller lignende. Spillet starter i usikker modus for å sikre at du ikke kan koble til servere med VAC overhodet, slik at det ikke oppstår trøbbel mellom to ulike antijukseløsninger. Du kan fremdeles koble til Gamer.nos servere.

Kan jeg streame via OBS når jeg kjører Akros?

Ja, du kan streame via OBS. For at det skal fungere må du skru på funksjonen «Anti-Cheat Compatibility» i OBS.

Push to talk fungerer ikke i TeamSpeak eller Discord når jeg kjører Akros. Hva gjør jeg?

Dette kan løses ved å kjøre TeamSpeak og Discord som administrator. Høyreklikk og velg «Kjør som administrator».

Oppstartskommandoer (launch options) i spillet fungerer ikke når jeg kjører Akros. Hva gjør jeg?

Sjekk filen «launcher.log» i mappen «logs» under programfilene for mer informasjon. Ta kontakt med support@gamer.no med innholdet i filen.

Feilsøking

Hvis du ikke klarer å koble til selv om du starter CS:GO gjennom Akros-klienten, må du kanskje oppdatere Akros-klienten til en nyere versjon. Last ned Akros Anti-Cheat via denne lenken og installer den på nytt i så fall.

Det kan være vanskelig å få programmet til å kjøre skikkelig hvis du sitter på et GIGABYTE B450 AMD hovedkort med Windows 11. Windows 10 er anbefalt hvis du har dette hovedkortet.

Dersom tipsene i denne artikkelen ikke hjelper kan du kontakte Akros' supportavdeling.

Nedenfor er en detaljert liste over feilmeldinger du kan støte på med Akros Anti-cheat:

Please remove all banned devices before playing.

Du har en ulovlig enhet koblet til eller ulovlig programvare kjørende. Eksempler på dette kan være «Arduino» eller «Raspberry Pi». «Interception»-driveren er også regnet som ulovlig. Plugg ut alle USB-enheter som du mistenker kan slå inn på Akros.

You client needs to update.

Hvis du får denne meldingen etter du har startet spillet har du sannsynligvis en gammel installasjon av CS:GO liggende på datamaskinen din. Dette kan skje etter en reinstallering av Windows eller når du flytter spillfilene til et annet sted via Steam. Akros finner så denne gamle installasjonen i stedet for den nye som holdes oppdatert av Steam. Let opp og slett de gamle spillfilene.

Connection status: Partial Connection.

Du har en gammel versjon av Akros, som ikke får til å koble til hovedserveren. Reinstaller Akros Anti-Cheat.

[AAC] AAC Error #18: System is currently untrusted.

Akros-kjernedriveren er for øyeblikket ikke lastet slik den burde. Spilleren kan ha avsluttet tjenesten etter at Akros ble startet.

[AAC] AAC Error #10: Unable to load game module.

Spilleren kan mangle nødvendige Microsoft Visual C++ redistribuerbare filer, eller de har blitt ødelagt på filsystemet. Stadiet der feilen oppsto er i /logs/launcher.log og kan brukes til å diagnostisere.

[AAC] AAC Error #14: Unable to start user service.

Forklaring: Spilleren kan mangle nødvendige Microsoft Visual C++ redistribuerbare filer, eller de har blitt ødelagt på filsystemet. /logs/launcher.log kan inneholde nyttig informasjon.

Du kan søke opp «Visual C++» under «Apper og funksjoner» i Windows, høyreklikke på pakkene og velge «Endre» og «Reparer» på dem for å installere dem på nytt.

[AAC] AAC Error #11: Failed to create session.

Akros klarte ikke å opprette kontakt med Akros API-serveren da spillet ble startet. Årsaken til denne feilen er i /logs/launcher.log og kan brukes til å diagnostisere.

[AAC] AAC Error #97: TPM (Trusted Platform Module) must be enabled to play on akros anti-cheat protected servers.

TPM må være aktivert på datamaskinen din. Dette kan skru på via maskinens BIOS-system. Nøyaktig fremgangsmåte kommer an på hvilken datamaskin du har. Søk opp fremgangsmåte på produsentens nettsider.

[AAC] AAC Error #108: Akros Anti-Cheat is not compatible with other anti-cheat software. Please close <processname> before launching Akros.

Akros er ikke kompatibel med annen CS:GO anti-cheat som for eksempel FACEIT AC, alle andre anti-cheats må avsluttes fullstendig ellers kan problemer oppstå.

[AAC] AAC Error #70: Unauthorized modification to anti-cheat component(s) detected. Please re-install to repair the file corruption.

En Akros-komponent har blitt modifisert, en reinstallering av Akros Anti-Cheat er nødvendig.

[AAC] AAC Error #20: Unable to setup kernel filter.

Akros klarte ikke å sette inn et minifilter i Windows-registeret. Sjekk filen «launcher.log» i mappen «logs» under programfilene for mer informasjon.

[AAC] AAC Error #13: Unable to start kernel service.

Akros klarte ikke å laste inn Akros-kjernedriveren. Hvis spilleren er på Windows 7 kan installasjonen være utdatert og støtter ikke digitale SHA256-sertifikater. Sjekk filen «launcher.log» i mappen «logs» under programfilene for mer informasjon.

På nyere versjoner av Windows kan det forårsakes av at «Memory Integrity» er aktivtert i sikkerhetsinnstillingene. Dette kan skrus av under «Device Security».

[AAC] AAC Error #100: Your version of Microsoft Windows is not supported.

Akros støtter kun 64bit-versjoner av Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 og Windows 11.

[AAC] AAC Error #07: Sorry, 32bit versions of Windows are not supported.

32-biters versjoner av Windows støttes ikke fordi de er naturlig usikre på grunn av manglende kritiske sikkerhetsfunksjoner i Windows.

[AAC] AAC Error #96: Akros Anti-cheat is not compatible with HVCI.

Akros er ikke kompatibel med HVCI (referert til som minneintegritet i Windows-enhetssikkerhetsinnstillinger). Søk etter "kjerneisolering" i startmenyen til Windows, så huker du vekk "minneintegritet" og lar det være av mens du kjører Akros.

[AAC] AAC Error #08: Please close Counter-Strike Global Offensive before running Akros Anti-cheat.

Akros Anti-Cheat må alltid startes før spillet.

[AAC] AAC Error #95: Secure Boot is required to play on Akros Anti-cheat protected servers.

Akros krever at spillere på Windows 11 har SecureBoot aktivert.
Les om hvordan du kan aktivere det her.

[AAC] AAC Error #97: TPM (Trusted Platform Module) must be enabled to play on Akros Anti-cheat protected servers.

Akros krever at spillere på Windows 11 har TPM aktivert.

[AAC] AAC Error #93: Kernel driver test signing is enabled. Please disable Test Signing before launching Akros Anti-cheat.

Akros krever at testsignering deaktiveres fordi den kan misbrukes for å laste inn uautoriserte kjernedrivere.

[AAC] AAC Error #99: Kernel debugging is enabled. Please disable Kernel Debugging before launching Akros Anti-cheat.

Akros krever at kjernefeilsøking deaktiveres fordi den kan misbrukes for å tukle med resultater av Akros-skanninger.

[AAC] AAC Error #92: Unauthorized monitoring/debugging software is running. Please restart your computer to unload it.

Feilsøkingsprogramvare, programvare som kan brukes til å tukle med objekter på kjernenivå og systemovervåkingsprogramvare kan ikke lastes inn før Akros er lansert eller mens den kjører.

Spørsmål eller utfordringer med Akros? Ta kontakt med Akros direkte eller kontakt oss på support@gamer.no.

Siste fra forsiden