Patrick Söderlund - Embark Studios

Dette er det første glimtet fra den tidligere EA-sjefens nye spill

Patrick Söderlund hinter om imponerende spill i demonstrasjonsvideo.

Konseptkunst fra Embark Studios' nye spill.
Embark Studios

Patrick Söderlund var lenge en sentral skikkelse hos den kjente spillutgiveren EA, men i fjor tok han hatten sin og gikk for å starte for seg selv. Nå har han omsider delt de første hintene om hva det nye studioet hans, Embark Studios, jobber med.

Som blant andre Eurogamer melder la Söderlund nylig ut et blogginnlegg på nettstedet Medium, hvor han letter på sløret om sitt nye spillprosjekt.

Spillet har ennå ikke fått noe navn, men er et «free to play»-spill i actionsjangeren, hvor man må samarbeide med andre for å overkomme «tilsynelatende umulige odds», i Söderlunds egne ord.

Teknisk demonstrasjonsvideo

Utover dette er Embark Studios ennå hemmelighetsfulle om sitt nye prosjekt, men et lite hint om hvordan spillet vil se ut kan man muligens utvinne fra en teknisk landsskapsdemo som studioet har laget.

Konseptkunst fra Embark Studios' nye spill.
Embark Studios

Demonstrasjonen, som du kan se nederst i artikkelen, er ifølge studioet laget i en spillmotoren Unreal Engine, som studioet har forbedret med sine egen teknologi, og ser unektelig ganske imponerende ut.

Söderlund skriver at hensikten med demoen var å se hvor langt de kunne presse den visuelle kvaliteten i stor skala med dynamiske vær og lyseffekter, med kun et lite team utviklere. Demoen skal ha blitt laget av bare tre personer på tre uker.

Når det nye spillet kommer ut er uvisst, men ifølge den tidligere EA-medarbeideren ønsker studioet å få noe ut ganske raskt, for å deretter bygge videre på spillet. Mer informasjon skal deles i løpet av de kommende månedene, lover studioet.

Patrick Söderlund var visesjef for EAs Worldwide Studios, og ble senere designsjef hos utgiveren. Ikke minst var han toppsjef hos DICE i utviklerens tidligere fase. Söderlund forlot posisjonen hos EA i august i fjor, som blant andre Variety rapporterte.

Les også: Til tross for et trøblete Star Wars-samarbeid melder Disney om et godt forhold til EA »

Our First Environment Test in Unreal from Embark Studios on Vimeo.

Siste fra forsiden