Dette er noe av det nye som kommer i The Last of Us Part II

Detaljer avslørt av utviklerne.

Sony

Vi har allerede fått et innblikk i hva som venter oss fra Naughty Dogs' kommende storspill The Last of Us Part II i form av en lengre video under E3-messen. I forbindelse med E3 Coliseum, et eget arrangement hvor utviklere inntar scenen for en prat, kom imidlertid flere detaljer frem.

Representanter for The Last of Us Part II-teamet ble intervjuet om hva som blir nytt i oppfølgeren, og svarene kan man se i en video lastet opp på YouTube-kanalen Gameslice – og oppsummert i en Reddit-tråd.

Som videoen allerede har avslørt kan Ellie nå krype på bakken, noe som åpner for mange flere muligheter når det gjelder hvor man kan bevege seg. Som før kan man bruke gress som kamuflasje, men ifølge utviklerne er man ikke automatisk helt skjult om man gjemmer seg i gress – det avhenger av tettheten til gresset.

Mye bedre kunstig intelligens

Sony

Ellers har man nå en hoppeknapp for første gang, som legger til rette for mye mer vertikalt spill, og man kan skvise seg inn i mye trangere åpninger enn før. Man har også en ny unnamanøver som spiller en viktig rolle i kamp.

Den kunstige intelligensen til fiendene har blitt dramatisk forbedret, som blant skal gjøre at fiender er bedre til å orientere seg i områdene og lete etter spilleren, og de kan også kommunisere med hverandre og dele informasjon på en realistisk måte.

«Crafting»-systemet har fått flere forbedringer, som blant annet innebærer at man nå kan lage sin egen ammunisjon, og det finnes nå også flere forskjellige typer ammunisjon – for eksempel eksplosive piler. Animasjonene skal være mye mer realistiske, og alle overganger er helt sømløse denne gangen.

Som allerede formidlet er områdene man utforsker større denne gangen, som gir flere strategiske muligheter og valg. Flere detaljer kan du høre om i panelintervjuet.

The Last of Us Part II ble først kunngjort til PlayStation 4 i 2016, og har ennå ikke fått et slippvindu.

Les alt om E3 2018 her »

Siste fra forsiden