Feature

Dette er PSP 2!

Sony har endelig offentliggjort sin neste generasjon i håndholdt spilling.

I dag tidlig norsk tid holdt Sony en pressekonferanse i Tokyo, der det var ventet at nye PlayStation Portable ville bli avduket.

Det ryktet viste seg å stemme. PSP 2 er reell, og kommer til Japan julen 2011. Det bekrefter den offisielle PlayStation-bloggen.

Slik ser godbiten ut.
Baksiden, med «touchpad».
En annen vinkel.

Presentasjonen er akkurat ferdig, og et mylder av detaljer er annonsert. Konsollen, med kallenavnet Next Generation Portable (NGP) har to analoge styrespaker, en femtommers OLED-skjerm, 3G og GPS. Det fysiske mediet blir minnekort, ikke diskbasert. NGP vil også ha Sixaxis-støtte.

Full kontroll

Sony lover at konsollen vil gi en kontrollopplevelse lik den vi har med DualShock-kontrollen til PlayStation 3. I tillegg kommer NGP med en trykkfølsom skjerm og en såkalt touchpad av samme størrelse på baksiden. Det burde gi interessante og unike kontrollmuligheter.

Den skal også ha kamera både foran og bak, noe flere utviklere vil bruke aktivt i sine spill. Titler med virkeligheten som bakteppe har jo fortsatt et stort utviklingspotensial.

Noen av spillmerkevarene som ble nevnt til konsollen på pressekonferansen var Uncharted, Resistance, Killzone, LittleBigPlanet, Metal Gear Solid, Call of Duty, WipEout, Gravity, Daze, Broken og Reality Fighters. Grafikkmessig kommer NGP til å levere i nærheten av det vi har opplevd på PlayStation 3, og den vil selvsagt ha støtte for såkalte trofeer.

Oppløsningen på skjermen vil være fire ganger høyere enn den var på PSP.

– Min drøm er at hvis du spiller et spill på PS3, og må ut, kan du fortsette å spille på NGP når du er borte. Når du er hjemme igjen er det bare å spille videre, helt sømløst, på PS3 igjen, sa Metal Gear-guru Hideo Kojima på pressevisningen.

Dette kan bli en realitet ved at man bruker såkalt cloud-teknologi, og spiller via eksterne servere.

Prisen mangler

Pris, eller når NGP kommer til vår region, er så langt ikke kjent.

Noe som heter PlayStation Suite ble for øvrig også annonsert i dag. I praksis betyr det at PlayStation vil levere spill til telefoner og nettbrett med Android-støtte, blant annet fra PSOne-generasjonen. Disse spillene vil også være kompatible med NGP.

Tjenesten lanseres senere i år, men og vi loves "legandariske spill – uten at noen navngitte titler ble annonsert. Spillene vil kunne tilpasses alle typer telefoner med Android-støtte, uansett hvilken kraft de har under panseret.

– Vi ser for oss at PlayStation Suite blir helt sentral i den bærbare spillverdenen, sier PlayStation-sjef Kaz Hirai.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden