Samsung Odyssey G9/G7

Dette er Samsungs nye monsterskjerm for spillere

Odyssey G9 er ganske ekstreme saker.

Samsung Odyssey G9.
Samsung

I forbindelse med den pågående elektronikkmessen CES har Samsung nå avduket et knippe nyheter innen maskinvare spesifikt rettet mot spillere – nemlig et par spillskjermer av det heller ekstreme slaget.

De nye skjermene bærer modellbetegnelsene Odyssey G7 og G9, hvorav førstnevnte kommer i størrelsene 27 og 32 tommer, mens G9 er et aldri så lite monster på saftige 49 tommer.

G9 skilter med det uvanlige størrelsesforholdet 32:9, som plasserer skjermen øverst i den såkalte ultrabrede klassen. Det betyr at skjermen har et langt, smalt design, som i tillegg kurver seg rundt brukeren.

Futuristisk design

Odyssey G7 (t.v.) og G9 er Samsungs nye bidrag til spillerne.
Samsung

Samsung har i tillegg lagt vekt på å gi skjermen det de selv kaller et «futuristisk» design, med lys på baksiden og mange justeringsmuligheter.

Skjermens fot har også blitt viet fokus og har ifølge Samsung et design og en vinkel som gir spilleren stor fleksibilitet når det gjelder plassering av mus og tastatur mens man spiller – noe blant annet proffspillere ofte etterspør.

Av tekniske spesifikasjoner har G9-skjermen en oppløsning på 5120 x 1440 piksler, en oppdaterinsgfrekvens på 240 Hz og responstid på 1 millisekund. Den har også HDR-støtte.

G7 på sin side har også et kurvet design, men skilter med det mer «normale» 16:9-forholdet, samt en oppløsning på 2560 x 1440 piksler og samme responstid og oppdateringsfrekvens som G9. Begge har støtte for G-Sync og FreeSync 2.

Norsk pris og lansering er ennå ikke kjent.

Les også: Nytt bilde av PlayStation 5-kontrolleren har lekket »

Siste fra forsiden