PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i januar

Månedens spill byr blant annet på haisommer og små mareritt.

Tripwire Interactive

Så har vi omsider kommet oss inn i 2021. Det er januar, og som alltid har Sony og Microsoft markert starten på måneden med å fiske frem noen nye spill å dele ut til sine respektive PlayStation Plus- og Xbox Live Gold-abonnenter.

PlayStation Plus

Maneater (PlayStation 5)

Maneater.
Øystein Furevik/Gamer.no

Haisommerspillet Maneater lar deg spille som en svært så sulten hai, som sakte, men sikkert spiser seg oppover i næringskjeden. Her gjelder det å gomle i seg så mange badeturister som mulig, i en opplevelse som imponerte vår anmelder.

– Maneater er et morsomt og herlig avbrekk fra superambisiøse spill som vil spise all tiden din. Det er et åpen verden-spill som byr på en såpass sympatisk spilletid at man gjerne vil ha mer når man er ferdig, i stedet for å potensielt kaste inn håndkledet lenge før det egentlig er over, skrev Øystein Furevik.

Dette er PlayStation 5-versjonen, som byr på 60 bilder i sekundet og 4K-oppløsning, raskere lastetider og støtte for DualSense-kontrolleren.

Shadow of the Tomb Raider (PlayStation 4)

Shadow of the Tomb Raider.
Square Enix

Det foreløpig siste spillet i Square Enix' Tomb Raider-trilogi fikk sin debut i 2018. Også her legger spillere ut på eventyr som oppdager og actionkvinne Lara Croft, med haugevis av puslespill å løse og fiender å bekjempe. Ifølge vår anmelder er det mye å like i spillet, men mangel på nyvinninger og skikkelig spenning trekker helhetsopplevelsen ned.

– Det merkes så godt at jeg kjedet meg i store deler av spillet bare fordi jeg ble oppgitt over å ha spilt noe som like gjerne kunne vært en stor utvidelse til innslaget fra 2015. Det hjelper heller ikke at områdene er kjedeligere enn før, og at plottet og figurene drar fortellingen i forskjellige retninger; figurene er mer jordnære enn tidligere, samtidig som hendelsene er mer fantastiske og utenomjordiske enn noen gang, konkluderte Andreas Bjørnbekk.

Greedfall (PlayStation 4)

Greedfall.
Øystein Furevik/Gamer.no

Dette storslagne actionrollespillet, fra utvikler Spiders, ble lansert til svært positiv omtale i 2019. Vår egen Øystein Furevik lot seg også rive med av Greedfall, som leverer solid action og en knallsterk historie.

Les også
Anmeldelse: Shadow of the Tomb Raider

– Det som definerer Greedfall er historien. Den er så og si alltid i fokus, og den er noe av det beste jeg har hatt gleden av å ta del i. Det er nesten som om vi selv blir transportert til denne øya og bare glir inn i landskapet, var dommen den gang.

Alle tre spillene blir tilgjengelige for abonnenter via PlayStation-butikken fra 5. januar til 1. februar. Det er verdt å merke seg at Shadow of the Tomb Raider og Greedfall også kan spilles på PlayStation 5, takket være konsollens bakoverkompatibilitetsfunksjon.

Xbox Live Gold

Little Nightmares (Xbox One)

Little Nightmares.
Bandai Namco

Little Nightmares er et ganske så uhyggelig grøsserspill, litt i samme gate som Limbo og Inside. Her geleider spillere ungjenta Six gjennom en jungel av ekle omgivelser, i håp om å finne veien til frihet. Vår anmelder roste spillet for å hele tiden by på nye mekanikker og utfordringer for å gjøre opplevelsen underholdende.

– Little Nightmares er et annerledes grøsserspill som aldri føles langtekkelig eller kjedsommelig. Hver gang du tror at du har fått tak på spillet, kaster det seg rundt og serverer deg en ny vri eller en ny spillmekanikk som gjør at du må tenke annerledes for å komme deg helskinnet i mål, konstaterte Petter Lønningen.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 31. januar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Dead Rising (Xbox One)

Dead Rising.
Capcom

Nyversjonen av det klassiske zombiespillet Dead Rising kom til Xbox One i 2016. Med unntak av grafiske og noen mekaniske overhalinger er opplevelsen den samme som før, der man inntar rollen som Frank West og må overleve 72 timer med blodige zombieslagsmål.

– Dead Rising er alene verdt et innkjøp av Xbox 360. Så bra er det. Det er dette nestegenerasjon handler om, og Dead Rising er spillet som viser fremtiden. Det er ekstremt voldelig, men det er også mye mer. Volden er som hinder i en hinderløype, noe du må gjennom for å komme i mål, skrev Øystein Furevik om den opprinnelige utgaven av spillet i 2006.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. januar til 15. februar. Finn spillet i Xbox-butikken »

The King of Fighters XIII (Xbox 360)

The King of Fighters XIII.
Rising Star Games

Slåssespillet King of Fighters XIII kom til konsoll i 2011, etter en tids eksklusivitet på arkademaskiner. Spillet fra utvikler SNK Playmore byr på akrobatiske basketak i alskens omgivelser, og skilter med et lass med spillbare figurer – inkludert flere kjente fjes for de som har spilt tidligere King of Fighters-spill.

The King of Fighters XIII fikk en positiv mottakelse ved lansering, tross en litt skrantende historie og flerspillerdel.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 15. januar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Breakdown (Xbox)

Breakdown.
Namco

Siste spill på Xbox-lista er actioneventyret Breakdown fra 2004. Her spiller man som Derrick Cole, en amerikansk soldat som mister livet, men gjenopplives ved hjelp av kyborg-teknologi.

For å finne ut hva som skjedde og hvem som står bak alt sammen må spillere legge ut på en farefull ferd, der man får bruke alt fra bare never til haugevis med skytevåpen i jakten på svar.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. til 31. januar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Samtlige Xbox Live Gold-spill kan spilles på Xbox One og Xbox Series X/S, via bakoverkompatibilitet.

Siste fra forsiden