Dette kan du gjøre med Minecrafts neste landskapsgenerator

Nytt verktøy lar deg forme ditt eget landskap.

Det svært populære grave- og byggespillet Minecraft har allerede tre år på baken, men utvikleren Mojang ligger på ingen måte på latsiden når det gjelder å oppdatere hjertebarnet sitt.

En av de tingene som er blitt forbedret er landskapsgeneratoren, som i fjor fikk seg en overhaling i form av mer realisme og variasjon. Mojang har imidlertid vesentlig større ambisjoner på dette området, og nå kan nettstedet CVG melde at utvikleren har vist frem den nye generatoren, som kan by på en ganske så betydningsfull funksjon.

I den neste oppdateringen av Minecraft, 1.8, vil spillere nemlig få muligheten til å skape sine egne, kreative spillverdener ved hjelp av en rekke manuelle innstillinger.

Dette er de 16 skyvebryterne du vil få tilgang til i 1.8.

Gir deg stor kontroll

Mojang har lastet opp en demonstrasjonsvideo av funksjonen på YouTube. Generatoren vil ha hele 16 skyvebrytere du kan bruke til å påvirke ulike aspekter ved terrenget, i tillegg til at du også kan skrive inn verdiene direkte.

Ifølge utvikleren vil du få stor frihet til å forme ditt eget landskap, og du vil ha full kontroll over for eksempel havnivået. Generatoren kommer for øvrig med syv ulike forhåndsinnstillinger Mojang mener vil være interessante for spillere, deriblant en verden som er fylt helt til toppen med vann og svevende øyer.

Det er ennå uvisst akkurat når 1.8-oppdateringen skal slippes, men ifølge nettstedet Minecraft Wiki skal den etter planen dukke opp en gang i løpet av mai.

Demonstrasjonsvideoen av den nye generatoren kan du se under, og det er tydelig at det åpnes for mange dramatiske landskapsvarianter.

Mange har latt seg inspirere av Minecraft: I Planets³ skal du utforske et helt verdensrom »

Siste fra forsiden