Dette selskapet har mer i omsetning innen spill enn både Sony og Microsoft

Har du hørt om Tencent?

Riot Games, Shutterstock 203481136

Markedsundersøkelsesselskapet Newzoo (via Venture Beat) har sluppet en oversikt over de ti børsnoterte selskapene som hadde mest omsetning innen spill i verden det siste året. Noe som kanskje vil overraske noen er at det er verken Sony eller Microsoft som troner på toppen, til tross for rekordsalg av både PlayStation 4 og Xbox One det siste året.

Det er enemlig kinesiske Tencent som kan skryte av å ha kronen her. I 2014 omsatte de for om lag 57 milliarder kroner i midler som følge av sin virksomhet innen spill. De har også en svimlende vekst på 37 prosent sammenlignet med 2013.

Grafen som viser de ti som hadde mest omsetning innen spill i 2014. (Bilde: Newzoo).

Andreplassen Sony har til sammenligning om lag 48 milliarder kroner og en vekst på 27 prosent i samme periode, mens Microsoft har en omsetning på om lag 40 milliarder kroner og har en vekst på 3 prosent. Videre nedover listen finner vi EA, Activision Blizzard, Apple, Google, King, Nintendo og Ubisoft.

Tencent er et stort kinesisk selskap som eier mange underselskaper, ikke bare innenfor spill. I spillmiljøet er de kanskje mest kjent for å praktisk talt eie League of Legends-utvikleren Riot Games med sine 92,78 prosent. De har også investert mye inn i Epic Games, og er et av selskapene som virkelig har lykkes med å selge virtuelle gjenstander i sine spill.

Et selskap som selvfølgelig mange vil savne på listen er Valve som med nettbutikken Steam og sine egne titler som Dota 2 og Team Fortress 2 har et godt grep om PC-spillmarkedet. Siden de ikke er børsnoterte inngår ikke de i oversikten.

Fikk du med deg hvem som tjente mest på mikrotransaksjoner i 2013?
Skytespillet CrossFire danket ut alle gigantene »

Siste fra forsiden