Dette spillet var ferdig for 25 år siden – nå er det endelig ute

Chip's Challenge 2 har ligget urørt til nå.

Niffler Ltd.

Tidlig på nittitallet jobbet Chuck Sommerville med en oppfølger til puzzle-spillet sitt, Chip's Challenge. Men da han etter to år med utvikling hadde fullført arbeidet med Chip's Challenge 2, kunne han ikke slippe spillet på grunn av uenigheter rettighetshaver. De ville ha ham til å markedsføre spillet selv ved å hente 100 000 dollar fra egen lomme. Resultatet ble at Sommerville la det ferdigutviklede spillet på hylla.

Nå, om lag 25 år etter, har Sommerville greid å kapre retten til å bruke navnet til både det første spillet og oppfølgeren. Dermed kunne han slippe både Chip's Challenge og Chip's Challenge 2 på Steam.

– Trodde kona måtte lekke det etter min død

Å få gitt ut noe man har arbeidet så hardt med etter så lang tid er noe Sommerville tydeligvis ser lyst på.

Det blir ganske komplisert.

– Da jeg ikke kunne slippe Chip's Challenge 2 tok jeg det hardt. Ikke bare hadde jeg brukt to år på å perfeksjonere det, men det føltes ut som om jeg skuffet fansen også. Jeg trodde faktisk at den eneste måten å få ut Chip's Challenge 2 på var å be kona om å lekke det på Internett etter min død, forteller spillutvikleren til Eurogamer.

Mange kjenner sikkert Chip's Challenge først og fremst fra Microsoft Entertainment Pack 4 som kom med på kjøpet av Windows 3.x på nittitallet. Denne varianten var bare en portering av Sommervilles opprinnelige spill til håndholdte Atari Lynx i 1989, men spillet ble også sluppet på de fleste plattformene som var populære på den tiden.

I spillet må du komme deg gjennom nivå med stadig vanskeligere hindre innenfor en gitt tid. Du kommer til å bruke en del tid på å flytte blokker rundt, smale nøkler, eller få tak i forskjellige typer sko som lar deg komme deg over is, vann, ild og annet. Det er fort gjort å gjøre feil, og da må man begynne brettet på nytt igjen.

Det er ikke bare spill som ligger urørt i flere tiår.
Dette Super Mario Bros.-trikset lå urørt i nesten 30 år »

Trailer til Chip's Challenge 2. (Video: Chuck's Challenge)

Siste fra forsiden