DICE lover å bedre Battlefield 4-ytelse før slipp

Ugunstig prosessorbruk er blant problemene som hamres vekk. 

Illustrasjon, Battlefield 4.
EA, DICE

Innen Battlefield 4 deiser ned på PlayStation 3, Xbox 360 og Windows 29. oktober, bedyrer utvikler DICE at flere av problemene som PC-spillere har slitt med under betatesten skal fikses. Dette skriver utvikleren selv i en bloggoppdatering.

Ytelsesfiks

Av uhumskhetene som skal knas ut finner vi den tidvis uanstendige prosessorbruken, særlig for de som bruker to-, fire- eller sekskjernesoppsett. Bildeoppdateringsfrekvensen bedres også stadig, og DICE har allerede kjørt ut tre oppdateringer i løpet av betatesten for å bøte på dette.

Bang.

Videre har rapporter om at spillet fryser ved lasteskjermen vært vidstrakte, både på PC og konsoll. DICE tror nå at de har funnet ut hvor rusket i koden ligger, og har klokkertro på at problemet er tilnærmet løst innen lansering.

I tillegg er tome serverlister på PlayStation 3 og Xbox 360 noe som ikke skal forekomme lenger, og det vil ikke være mulig å sprette himmelhøyt ut av heisen i skyskraperen på Siege of Shanghai. Veteraner som foretrekker Battlefield 3s kontrolloppsett fremfor DICEs nye, vil også ha muligheten til å velge en egen modus for dette i menyene.

Mer generelle balansejusteringer gjøres også innen lansering. For en full liste over disse kan man lese bloggoppdateringen.

Betatest som gulrot

At betatester nå til dags ofte brukes i markedsføringssammenheng – også av Battlefield 4s utgiver EA – er et fenomen som stadig blir mer vanlig. Ikke minst har EA tilbudt tilgang til en betatest av det kommende skytespillet som en ekstra gulrot for å lokke spillere til å forhåndsbestille.

Boom.
EA

Dette har ført til at betatester ofte sees på mer som demo-utgaver av spillene, noe som forklarer hvorfor DICEs samfunnsleder Vincent Vukoviv føler for å understreke at testen har hjulpet.

– Dette var en reell betatest, noe som betyr at alle rapporter om spillkrasj som ble kvernet ut i løpet av perioden vil hjelpe spillet til å bli bedre, heter det i bloggoppdateringen.

Battlefield 4 kommer først ut til Xbox 360, PlayStation 3 og Windows 29. oktober. PlayStatoin 4 får en egen utgave ved lansering 29. oktober. Som alt annet på Xbox One, lar Battlefield 4 vente på seg til konsollen er ute neste år.

Les også: Sniktitt på Battlefield 4
Les også: Intervju med Battlefield 4-produsentene

Les også
Anmeldelse: Battlefield 4

Siste fra forsiden