Illustrasjon, Battlefield 4.
Illustrasjon, Battlefield 4. (Bilde: EA, DICE)

DICE lover å bedre Battlefield 4-ytelse før slipp

Ugunstig prosessorbruk er blant problemene som hamres vekk. 

Innen Battlefield 4 deiser ned på PlayStation 3, Xbox 360 og Windows 29. oktober, bedyrer utvikler DICE at flere av problemene som PC-spillere har slitt med under betatesten skal fikses. Dette skriver utvikleren selv i en bloggoppdatering.

Ytelsesfiks

Av uhumskhetene som skal knas ut finner vi den tidvis uanstendige prosessorbruken, særlig for de som bruker to-, fire- eller sekskjernesoppsett. Bildeoppdateringsfrekvensen bedres også stadig, og DICE har allerede kjørt ut tre oppdateringer i løpet av betatesten for å bøte på dette. 

Bang.
Bang.

Videre har rapporter om at spillet fryser ved lasteskjermen vært vidstrakte, både på PC og konsoll. DICE tror nå at de har funnet ut hvor rusket i koden ligger, og har klokkertro på at problemet er tilnærmet løst innen lansering.

I tillegg er tome serverlister på PlayStation 3 og Xbox 360 noe som ikke skal forekomme lenger, og det vil ikke være mulig å sprette himmelhøyt ut av heisen i skyskraperen på Siege of Shanghai. Veteraner som foretrekker Battlefield 3s kontrolloppsett fremfor DICEs nye, vil også ha muligheten til å velge en egen modus for dette i menyene. 

Mer generelle balansejusteringer gjøres også innen lansering. For en full liste over disse kan man lese bloggoppdateringen

Betatest som gulrot

At betatester nå til dags ofte brukes i markedsføringssammenheng – også av Battlefield 4s utgiver EA – er et fenomen som stadig blir mer vanlig. Ikke minst har EA tilbudt tilgang til en betatest av det kommende skytespillet som en ekstra gulrot for å lokke spillere til å forhåndsbestille.

Boom.
Boom.

Dette har ført til at betatester ofte sees på mer som demo-utgaver av spillene, noe som forklarer hvorfor DICEs samfunnsleder Vincent Vukoviv føler for å understreke at testen har hjulpet.

– Dette var en reell betatest, noe som betyr at alle rapporter om spillkrasj som ble kvernet ut i løpet av perioden vil hjelpe spillet til å bli bedre, heter det i bloggoppdateringen.

Battlefield 4 kommer først ut til Xbox 360, PlayStation 3 og Windows 29. oktober. PlayStatoin 4 får en egen utgave ved lansering 29. oktober. Som alt annet på Xbox One, lar Battlefield 4 vente på seg til konsollen er ute neste år.

Les også: Sniktitt på Battlefield 4
Les også: Intervju med Battlefield 4-produsentene

Kommentarer (17)

Forsiden akkurat nå

Til toppen