Battlefield 2042

DICE svarer på kritikk av Specialists i Battlefield 2042

Mener spillere ikke fikk se nok under betatesten.

EA

Tidligere denne måneden fikk spillere sjansen til å prøve det nye Specialist-systemet i Battlefield 2042. Reaksjonene etter betatesten var ganske så negative, men ifølge EA var det bare fordi spillerne ikke hadde nok informasjon til å danne et helhetlig bilde.

I en lengre bloggpost på sine nettsider erkjenner DICE at spillere er bekymret for at Specialist-systemet gjør det vanskeligere å jobbe sammen som et lag. Teamet mener imidlertid at den oppfatningen var et resultat av brukergrensesnittet, ikke spesialistene i seg selv.

Se de fem siste spesialistene i Battlefield 2042. (Video: EA)

– Vi innrømmer at flere forbedringer til brukergrensesnittet, som å skille mellom venn og fiende, ping-systemet og kommunikasjon mellom lagkamerater – ting som manglet i den åpne betaen – er kritiske når man spiller sammen som et lag.

I bloggen går DICE gjennom en rekke ting som kommer til å være på plass i fullversjonen. Utvikleren lover blant annet muligheten til å åpne et større kart, et skikkelig system for å be om hjelp og kommunisere med lagkamerater og et bedre ping-system.

Videre påpeker DICE at spillere ikke fikk se spesialistene på sitt beste, ettersom alle ti ikke var tilgjengelige under betatesten. Utvikleren avduket derfor de resterende fem spesialistene, som du kan lære mer om i videoen over.

Ellers skal en rekke feil og mangler være fikset siden betaperioden. For eksempel skal man ikke lenger havne i servere som er overbefolket av bots – datastyrte motstandere – eller som er utenfor spillerens region.

Battlefield 2042 slippes 19. november, for PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

LES OGSÅ: Slik blir Battlefield 2042s Hazard Zone-modus »

Siste fra forsiden