Battlefield 2042

Battlefield 2042 introduserer et mer tradisjonelt klassesystem

Specialist-systemet forsvinner riktignok ikke helt.

Allerede før lanseringen av Battlefield 2042 fikk valget om å droppe seriens vante klassesystem mye kritikk. Det ble ikke bedre etter spillet kom ut, og vår anmelder var blant dem som kritiserte Specialist-opplegget DICE valgte i stedet.

Slik blir klasseinndelingen.
EA

Nå melder utvikleren imidlertid at endringer er på vei. Fra og med spillets tredje sesong – som kommer en gang senere i år – skal spillere nemlig få velge mer tradisjonelle klasser når de inntar slagmarken.

– Introduseringen av Specialist-systemet i Battlefield 2042 har vært polariserende. Vi har hørt dere. Så i sesong 3 vil vi flytte spesialistene inn i det klassiske og velkjente Battlefield-klassesystemet, forklarer teamet i en ny video.

Spesialistene deles inn i en av fire klasser – Assault, Support, Engineer eller Recon. Hver av disse har begrensninger for hvilke gadgets de kan utstyres med, samt utvalgte egenskaper designet for å hjelpe laget sitt. Det blir riktignok ingen begrensninger for valg av våpen.

Ellers i videoen viste utvikleren glimt av kommende endringer til kartene Renewal og Orbital. Førstnevnte får sin overhaling en gang i september, mens Orbital-justeringene etter planen kommer i oktober.

Det neste Battlefield-spillet skal ha en enspillerkampanje.
Nytt utviklerstudio tar på seg jobben »

Siste fra forsiden