Farming Simulator 22 - Battlefield 2042

Farming Simulator 22 har flere spillere enn Battlefield 2042 på Steam

EAs nyeste skytespill får slakt av fansen.

Giants Software

Oppdatering 25. november: Farming Simulator 22-utgiver Giants Software melder om en mye sterkere lansering av seriens nyeste innslag, sammenlignet med Farming Simulator 19.

I en uttalelse til Gamer.no forteller en talsperson at det er en rekke faktorer som har bidratt til suksessen. Blant annet pekes det på en lengre utviklingstid, som har hjulpet teamet å introdusere nye funksjoner som årstider og langt flere jordbruksmaskiner enn tidligere.

Utvikleren trekker også frem satsingen på e-sport i Farming Simulator League, som har hjulpet spillet å nå ut til et yngre publikum.

Opprinnelig sak følger.

Den siste uken vartet opp med lanseringer av to spill fra hver sin tradisjonsrike serie – Battlefield 2042 fra EA og Farming Simulator 22 fra Giants Software.

Battlefield 2042 har fått mye kritikk fra fans.
EA

Hadde du spurt hvem som helst for en uke siden om hvilket spill som ville vært mest populært hadde nok folk flest satt en knapp på Battlefield. Likevel er det Farming Simulator som gjør det best på Steam.

Ifølge nettstedet SteamDB var hadde Farming Simulator 22 på det meste 96 101 samtidige spillere på tirsdag. Til sammenligning kom Battlefield 2042 seg kun opp til 58 670 samme dagen.

Misfornøyde Battlefield-fans

Det hører selvfølgelig med til historien at det er Origin – eller den nye EA App – som er det egentlige PC-hjemmet til Battlefield 2042. Likevel er det ikke til å stikke under stol at spillere er svært misfornøyde med det nyeste skytespillet fra EA.

På Steam er brukeranmeldelsene av Battlefield 2042 oppført som «stort sett negative». Kun 27 prosent av spillets 42 000 brukeranmeldelser er positive, som plasserer Battlefield 2042 på tiendeplass på listen over minst likte Steam-spill noensinne. For øvrig ligger eFootball 2022 på førsteplass, med kun 13 prosent positive brukeranmeldelser.

Til sammenligning har Farming Simulator hatt en eksplosiv vekst målt mot det forrige spillet i serien. Farming Simulator 19 hadde på det meste 59 466 spillere i løpet av sin lanseringsuke i 2018 – altså litt over halvparten av hva Farming Simulator 22 har oppnådd.

Hva som skyldes gårdsdriftspillets økning i popularitet er ikke godt å si, men seriens inntog i e-sportverdenen i 2019 skal kanskje ha noe av æren. Samtidig er det flere Steam-brukere nå enn for tre år siden, som også kan ha bidratt til spillerveksten.

Vi har kontaktet Farming Simulator-utgiver Giants Software, og oppdaterer saken dersom vi hører noe.

Les også
Anmeldelse: Battlefield 2042

Vi var ikke videre begeistret for Battlefield 2042.
Les vår anmeldelse av skytespillet »

Siste fra forsiden