Digitalt kjæledyr fra Sony

En ape i stua

Sony jobber med en kjæledyrsimulator til sitt Playstation Eye.

Sonys europeiske avdeling jobber med et nytt prosjekt til Playstation Eye, et kamera til Playstation 3 som lar deg spille ved å bevege deg foran kameraøyet. Bevegelsene dine overføres til spillet hvor de har ulike virkninger avhengig av situasjonen i spillet.

Eyepet og menneskene.

Det nye prosjektet er en kjæledyrsimulator hvor du får ansvaret for et søtt lite dyr som bor i en gjengitt versjon av din egen stue eller et annet rom. Dette fungerer ved at du peker kameraet mot et rom og så lar det stå på. Det lille dyret som dukker opp på skjermen heter Eyepet og kan reagerer i sanntid på ting som skjer i det rommet.

Eyepet skal være fullt bevisst på om det er mennesker i rommet og vil forsøke å samhandle med dem. Du kan for eksempel bevege fingrene over dyret for å kile det, eller rulle en digital ball rundt på gulvet mens Eyepet jager den. Hvis du setter nye gjenstander foran kameraet vil Eyepet undersøke nærmere og lære seg hvordan det skal bevege seg i forhold til dem.

I følge Sony er Eyepet utrolig livaktig, med naturtro pels, varierte ansiktsuttrykk og skarp intelligens. Det er foreløpig bare annonsert én type Eyepet, nemlig et lite apelignende vesen. Du kan justere utseende på dyret, eller kle det opp hvis du vil.

Eyepet slippes en gang mot slutten av 2009. Det ble ikke annonsert om det kommer i butikkutgave eller om det skal distribueres gjennom Playstation Network.

Siste fra forsiden