Disgaea 3 til Europa

Taktikk for Playstation 3

Square Enix har snappet opp de europeiske utgiverrettighetene til Nippon Ichis nyeste taktikkspill.

Disgaea 3: Absence of Justice er den andre oppfølgeren til det kritikerroste taktikkrollespillet Disgaea: Hour of Darkness. Det er japanske Nippon Ichi som står for utviklingen, og Square Enix skal utgi spillet i Europa.

Se klipp fra spillet.

Vis større

Se klipp fra spillet.

Stikkord:
  • spill
  • playstation 3
  • rollespill
  • taktisk
  • Disgaea 3
  • absence of justice
  • disgaea


Handlingen finner sted på ondskapens akademi, en skole som belønner late pøbler og ser ned på flittige og gode studenter. Vår helt heter Mao, og han har brukt skoletiden til iherdig forskning på tegneserier, anime og TV-spill.

Han har konkludert med at hvis han blir en ekte helt, kan han drepe den onde fyrsten og selv ta over. Den onde fyrsten er tilfeldigvis faren hans og skolens rektor, men dette anser ikke Mao som noe stort problem. Mao banker opp en helt, stjeler tittelen hans og begynner å opparbeide seg den makten han trenger for å utfordre faren.

Noe gammelt og noe nytt

Som i andre Nippon Ichi spill er det massevis av muligheter til å rekruttere og bygge opp hæren din. Det er over 270 klasser å rekruttere og hundrevis av våpen og rustninger å utstyre dem med. Det er en drøss med spesialangrep å lære og mange av disse kan kombineres for å bli enda sterkere angrep.

Disgaea 3 introduserer også et nytt Geo-system som er en videreutvikling av det som ble brukt i de to foregående spillene. Denne gangen skal du stable digre klosser i forskjellige mønstre for å sette opp feller. Når så den uheldige motstanderen befinner seg innen rekkevidde kan du aktivere klossene for å oppnå ulike effekter.

Vi loves mer av den sære humoren som preget de tidligere spillene og massevis av referanser til anime og TV-spill. De selvdestruktive Prinny-demonene som er fast inventar i serien er selvsagt også tilbake.

Disgaea 3 er foreløpig eksklusivt til Playstation 3, men hvis du håper på kraftig forbedret grafikk over forgjengerne blir du skuffet. Grafikken er nemlig den samme som på Playstation 2.

Det er ikke spikret noen nøyaktig slippdato ennå, men Disgaea 3: Absence of Justice skal være i butikkene tidlig neste år.

Siste fra forsiden