Disney kvitter seg med 700 ansatte i spillavdelingen

Nå vil de la andre bryne seg på å lage Disney-spill.

Epick Mickey 2 slo ikke helt an.
Disney Interactive

Disney har besluttet å kvitte seg med om lag 700 ansatte i spill- og nettdivisjonen sin. Dette meldte New York Times torsdag.

Avisen hevder at det er spillselskapet Playdom, kjent for nettspill som Marvel Avengers Alliance og Pirates of the Caribbean: Isles of War, som skal ha mistet flest ansatte i prosessen. Det anslås at oppsigelsene dekker så mye som 26 prosent av Disneys spillansatte verden over.

Vil la andre bruke lisensene

Disney Infinity er noe av det eneste som har slått skikkelig an.

Nå virker det som om giganten ønsker å la utviklere utenifra få bryne seg på de velkjente og folkekjære lisensene, og heller utvikle mindre spill selv. Målet med omvendingen skal være å kutte kostnader, samt sikre at firmaet kan drives med overskudd og muligheten til å skalere når det trengs.

– Vi slutter ikke å jobbe med spill, og vi vil få på plass partnerskap om lisenser der vi har mye kreativ input på det som lages. Men vi satser nå hardere på mobilmarkedet, og gjør en innsats for å fokusere mer intenst på en kjernegruppe med prioriteringer, forteller Disney Interactives sjeg, James A. Pitaro.

Påvirker ikke Disney Infinity og Fantasia

Split/Second-utvikleren Black Rock ble lagt ned tidligere.

Overfor nettstedet Eurogamer forteller selskapet at den videre utviklingen av suksesspillet Disney Infinity, som har solgt over 3 millioner kopier siden lansering i fjor, ikke blir påvirket av oppsigelsene. Spillet blander fysiske leketøy med en digital verden. Man kan kjøpe kjente figurer som Jack Sparrow eller Woody fra Toy Story, og bruke en «near field communication»-teknologi til å spille disse i spillet.

Heller ikke Rock Band-utvikler Harmonix' spill, Fantasia: Music Evolved, vil lide av den store omstruktureringen. Faktisk er spillet mer i tråd med retningen Disney nå ønsker å gå – bruke studio utenfor Disney-systemet til å utvikle spill basert på deres lisenser.

At Disney nå velger å gjøre kutt i spilldivisjonen er ikke særlig overraskende. De siste årene har flere interne Disney-studio blitt lagt ned, slik som Warren Spectors Junction Point Studio og Pure-utvikleren Black Rock Studio. I tillegg har Disney Interactive lagt ned flere av sine nettspill i den samme perioden.

FIkk du med deg Mikkes siste eventyr?
Vi synes Epic MIckey 2: The Power of Two er en håndsrekning til Disney-fans »

Siste fra forsiden