Lucasfilm Games - Star Wars

Disney puster nytt liv i Lucasfilm Games

Samler alle fremtidige Star Wars-spill under ett banner.

Alle fremtidige Star Wars-spill vil produseres under fellesbanneret Lucasfilm Games. Det kunne Disney avsløre denne uken. Selskapet puster dermed støv av et kjært navn innen spillbransjen.

Star Wars: Squadrons.
EA

Via Star Wars' offisielle nettside forklarer Disney – som eier rettighetene til Star Wars – at Lucasfilm er i ferd med å gå inn i en ny og spennende kreativ fase. Likevel er det lite som tyder på at Lucasfilm Games vil produsere egne spill, og navnet vil først og fremst benyttes for spill laget av samarbeidspartnere, som EA.

I forbindelse med kunngjøringen har Disney sluppet en video med klipp fra diverse Star Wars-spill og -spilltillegg produsert de siste årene. Videoen, som du kan se øverst i artikkelen, inkluderer alt fra The Sims 4-utvidelsen Journey to Batuu til større prosjekter som Star Wars JedI: Fallen Order.

Lucasfilm Games' historie strekker seg selvfølgelig mye lenger tilbake i tid. Studioet ble opprinnelig stiftet i 1982, før det offisielt byttet navn til det mer kjente LucasArts Entertainment i 1990.

Etter Disney-oppkjøpet i 2012 ble LucasArts lagt ned, men navnet forbindes fortsatt med flere av de beste eventyrspillene som noensinne er laget – inkludert Maniac Mansion, The Secret of Monkey Island og Grim Fandango.

Det skal komme flere oppfølgere til Jedi: Fallen Order.
EA ser for seg at fjorårets Star Wars-spill er starten på en helt ny spillserie »

Siste fra forsiden