Disse FIFA-funksjonene får du ikke på gamle konsoller

Skaderapporter fra Jeff Stelling utgår fullstendig.

EA

Sesongen i de største fotballigaene rundt omkring på kontinentet er godt i gang, og høstens utgaver av fotballspillene FIFA og PES venter like rundt hjørnet.

FIFA kommer som vanlig til en drøss av plattformer, og forrige generasjon med konsoller får naturligvis sine utgaver, men mangler noen av modusene og funksjonene som versjonene til de nyeste spillkonsollene får.

Færre tilpasningsmuligheter

Lyst til å ha ansiktet ditt blant disse gutta? Sorry. (Bilde: EA)

Nylig skrev EA Sports et innlegg på sin egen blogg hvor de utbroderer om funksjonene i utgavene til forrige generasjon med spillmaskiner. Om du er av typen som liker å lage en avatar av deg selv på favorittlaget har vi dårlige nyheter.

Som en følge av begrenset tilgjengelig maskinkraft har EA Sports sett seg nødt til å kutte noen av funksjonene i versjonene til PlayStation 3 og Xbox 360. Deriblant «Creation Center» som lar deg lage egne spillere å plassere på laget du vil. Muligheten til å laste opp et bilde av sitt eget ansikt og få laget en avatar basert på dette forsvinner også.

Blir du lei musikken i menyene må du nesten finne deg i ubehaget i øregangen. Det blir ikke mulig å legge til sin egen menymusikk. Alternativet å skru av all musikk regner vi dog med fremdeles er til stede.

Ha det bra, Jeff

Du får nok ikke høre Clyde Tyldesley eller Andy Townsend kauke navnet til Aguero på PlayStation 3 eller Xbox 360 heretter.

I noen år har det vært mulig å få Clyde Tyldesley og Andy Townsend til å kommentere kampene du spiller. PlayStation 3- og Xbox 360-spillerne må tilsynelatende belage seg på å lytte til Martin Tyler og Alan Smith så lenge det kommer versjoner til de aldrende konsollene.

En annen fyr du ikke får høre i FIFA16 er Jeff Stelling. Den joviale reporteren som gir oppdateringer på skader og scoringer i andre kamper er fjernet helt. Også fra versjonene til PlayStation 4 og Xbox One.

I tillegg til alt dette blir det heller ingen «Match Lobbies» eller «Interactive World Cup» i versjonene til PlayStation 3 og Xbox 360.

Dette er nok et tydelig tegn på at utviklere ikke er spesielt interesserte i å holde de gamle maskinene i live. BioWare annonserte i sommer at fremtidig innhold til Dragon Age: Inquisition kun blir tilgjengelig på de nyeste konsollene. Ubisoft uttalte også tidligere i år at alt fokus heretter skal ligge på de nyeste konsollene.

Tviholder du på din gode gamle Xbox 360 eller PlayStation 3 kommer du nok antageligvis til å få nye FIFA-spill på disse noen år til. FIFA14 ble tross alt utgitt til PlayStation 2, som på det tidspunktet var hele 13 år. Call of Duty: Black Ops III kommer også til forrige generasjon med konsoller.

Les også
Anmeldelse: FIFA 16

Siste fra forsiden