Guide

Mobilspill til påsken

Disse mobilspillene egner seg ypperlig i påskeferien

Vi har samlet spill til forskjellige påskesituasjoner.

Påsken er for mange en høytid preget av skiturer, hytteliv og avslapping. Når man er på farten er det ikke alltid like lett å drasse med seg spillkonsoller eller datamaskiner, mens mobilen eller nettbrettet gjerne kan få plass i sekken. Derfor har vi tatt for oss noen spill til disse plattformene som vi synes passer ypperlig i høytiden.

Vi har valgt ut tre spill i fire forskjellige kategorier – spill for ulike situasjoner. Enten du vil koble av litt alene, prøve en digital variant av et brettspill, samarbeide med familien, eller sjekke hvem som er best på trivia, har vi noe for deg. Tar du også turen bort til søsternettstedet vårt, Tek.no, kan du finne de beste appene du kan kose deg med i påsken, som kan være nyttige og morsomme å ha på fridagene.

Alenespill

Typeshift.
Zach Gage

Typeshift

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Zach Gage

Last ned TypeShift: iOS. Pris: Gratis.

Typeshift er et spill der du får trent de små grå, og samtidig økt det engelske vokabulæret ditt betraktelig. I dette spillet får du opp tre eller fem rader med et varierende antall bokstaver, og du skal flytte de opp eller ned for å lage ord. Målet med hvert brett er å få alle de ulike bokstavklossene til å bli brukt i ett ord slik at de blir blå.

Det begynner ganske lett, men vanskelighetsgraden øker utover i spillet, både med tanke på ordene man skal finne, og også mengden med bokstaver du skal greie. Det er et enkelt premiss, men som allikevel kan underholde både i korte og lange spilløkter.

Threes!
Sirvo LLC

Threes!

Sjanger: Action
System: iOS og Android
Utvikler: Sirvo LLC

Last ned Threes!: iOS og Android. Pris: 26 kroner.

Threes! er et veldig populært mobilspill som har blitt lastet ned millioner av ganger, og det er ikke uten grunn. Det kan på mange måter sammenlignes litt med ovennevnte Typeshift i stilen og hvordan man spiller det, men denne gangen er det tall, og ikke bokstaver og ord man holder på med.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

I Threes! har du et rutebrett med klosser med tall på. Du begynner med enere og toere, og ved å dra disse sammen får en treer-kloss. Denne kan kombineres med en annen treer-kloss slik at du får seks, og så videre så langt du kommer. Utfordringen ligger i at du flytter alle klosser samtidig, og at du ved hver flytting får en ekstra kloss på brettet. Dermed må du planlegge slik at brettet ikke fylles opp, for da er spillet slutt.

The Room 3.
Fireproof Games

The Room-serien

Sjanger: Pusling
System: iOS og Android
Utvikler: Fireproof Games

Last ned: iOS (The Room, The Room 2, The Room 3) og Android (The Room, The Room 2, The Room 3). Pris: 9 - 43 kroner

The Room-serien er også en av de mest populære spillene man finner på mobilen, og også denne gangen er det ikke uten grunn. Her plasseres du i et rom, og det eneste du kan gjøre er å utforske en gjenstand eller et objekt foran deg. Du skal greie å låse opp gjenstanden, eller løse oppgaven for å komme deg til neste nivå.

Måten gåtene og løsningene er gjemt, og samtidig hvor logiske de er lagt opp, er imponerende. Det er også et vellaget og intelligent spill der du kan bruke timesvis foran skjermen, uten at det egentlig skjer veldig mye. Avslappende og rolig, men pass på at ikke alle soltimene forsvinner før gåtene er løst.

Brettspill

Ticket to Ride.
Asmodee Digital

Ticket to Ride

Sjanger: Brettspill
System: iOS og Android
Utvikler: Asmodee Digital

Last ned Ticket to Ride: iOS og Android. Pris: 21 kroner.

Det kjente og kjære brettspillet har funnet veien over til både telefon og nettbrett. Også her skal du ta kontroll over togbaner, og prøve å eie mer enn motspillerne dine når spillet er slutt. Hvis det er slik at du tenker å spille dette sammen med familien, så er et nettbrett definitivt å anbefale, rett og slett på grunn av størrelsen på skjermen.

For de som har spilt brettspillet så er spillskjermen i applikasjonen velkjent. Likheten er veldig god, og menyer og overgang til berøringsskjerm har blitt løst på en god og intuitiv måte. Et herlig spill, både i digital og brettspillform.

Pandemic.
Asmodee Digital

Pandemic

Sjanger: Brettspill
System: iOS og Android
Utvikler: Asmodee Digital

Last ned Pandemic: iOS og Android. Pris: 21 kroner.

Pandemic er et vanskelig, og ganske komplisert brettspill, der man må regne med å tape minst like mange ganger som man vinner. Det er et samarbeidsspill der man er sammen mot spillet, og det hele går ut på å prøve å stoppe epidemier fra å ta livet av befolkningen.

Overgangen til nettbrett og mobil har blitt gjort på en bra måte, til tross for at spillet gir deg veldig mye informasjon på skjermen til enhver tid. Det har en god opplæringssekvens, og forklarer de ulike aspektene av spillet på en god måte. Du kan spille alene, eller du kan spille sammen med andre, der man gir nettbrettet videre til nestemann.

Sammen skal man prøve å hindre sykdommer i å spre seg, og dette gjør man ved å trekke ulike kort hver runde. Noen er bra, andre er dårlige, og valgene man gjør og kortene man spiller påvirker sluttresultet. Dette er utfordrende, men sammen kan det hende man greier å redde verden.

Carcassonne.
TheCodingMonkeys

Carcassonne

Sjanger: Brettspill
System: iOS, Android.
Utvikler; TheCodingMonkeys

Last ned Carcassonne: iOS, Android. Pris: 35 - 109 kroner.

Carcassonne er nok også et kjent navn for de som spiller brettspill. Også her har utviklerne gjort en vellykket jobb med å lage en mobil versjon av brettspillet, men gode menyer og lett gjenkjennelig design.

Mobilversjonen er mer eller mindre identisk til den fysiske versjonen, der man plasserer brikker på et brett som har ulike funksjoner. Man kan spille alene, over nett eller lokalt med venner eller familie. Her sender man telefonen eller nettbrettet rundt slik at alle får gjort sine trekk.

Det har en meget god opplæringsdel for de som aldri har spilt det før, og jeg anbefaler også å ha på lyd. Spillet har et flott lydspor, med deilig gitarspilling som virkelig setter en god stemning for en brettspillkveld.

Samarbeid

Bounden.
Adriaan de Jongh

Bounden

Sjanger: Samarbeid
System: iOS og Android
Utvikler: Adriaan de Jongh

Last ned Bounden: iOS og Android. Pris: 11 kroner.

Bounden er et av de mest unike spillene på iPhone. Her skal du, sammen med en partner, holde i hver deres ende av telefonen samtidig. Når musikken starter skal dere så bevege dere sammen slik at pekeren i spillet følger en sti, og vender rett vei. Tanken bak er at dere koordinerer bevegelsene sammen slik at det blir som en myk og vakker dans.

Nå er det ikke helt sikkert at det blir slik i praksis, fordi Bounden til tider kan oppleves som litt vel vanskelig. Men øvelse gjør som kjent mester, og det er en meget tilfredsstillende følelse når man endelig får til noe som begynner å ligne på dans.

Bounden er noe ganske unikt, og jeg tipper at det ikke er mange i familien din som har spilt noe som ligner på dette tidligere.

Just Dance Now.
Ubisoft Entertainment

Just Dance Now

Sjanger: Musikk
System: iOS og Android
Utvikler: Ubisoft Entertainment

Last ned Just Dance Now: iOS og Android. Pris: Gratis

Når man så først er på dansebølgen så er det vel ikke noe poeng i å slutte. Just Dance-spillene har vært en gjenganger i mange år på konsoll, og det har også funnet veien til mobilen. Dette spillet krever at man har en mobil, og enten en iPad eller en TV.

Du kobler sammen spillerne ved å laste ned applikasjonen, gå til en nettside og taste inn en kode. Så følger man danseren på iPaden eller TV-en samtidig som man holder mobilen i den høyre hånden, og får poeng etter hvor godt man hermet etter dansen.

Det er mye bra musikk tilgjengelig gratis, og et hav av musikk hvis man ønsker å betale for det. Hvis du bil dra i gang en påskefest med venner, eller dra med bestemor opp av sofaen så er Just Dance Now et godt alternativ.

Heads Up!
Warner Bros.

Heads Up

Sjanger: Gjettespill
System: iOS og Android
Utvikler: Warner Bros.

Last ned Heads Up: iOS og Android. Pris: 11 korner og gratis

Dette er mobilversjonen av Kortskalle, og det er minst like morsomt med mobilen. I stede for å ha et kort festet til pannen, der du skal gjette hva som står på kortet kun ved å spørre spørsmål, så holder du denne gangen mobilen.

Du kan enkelt vippe på telefonen for å trekke nye kort, og poengsummene telles automatisk for deg. Du kan spille alene, sammen med andre i samme rom, eller over nett med alle vennene dine. Spillet har et hav av kategorier å velge mellom, og mye av innholdet er gratis. Hvis du ønsker en norsk versjon av spillet heter den Gjett hva!

Quiz

Quizkampen.
FEO Media

Quizkampen

Sjanger: Quiz
System: iOS og Android
Utvikler: FEO Media

Last ned Quizkampen: iOS og Android. Pris: Gratis

Quizkampen er et norsk spill som har en imponerende mengde med spørsmål og temaer å velge mellom. Per nå er det over 30000 bilde- og tekstspørsmål som kan besvares, så det burde holde til både en helg og en uke med intens quizzing med familien.

Ulempen med dette spillet er at man kun kan spille mot en annen venn via mobilen. Hvis man vil spille flere sammen kan dette løses ved å dele inn i lag, der et lag utfordrer et annet. Deretter er det bare å velge kategorier, og se hvem som til slutt står igjen med først poeng når kvelden er over.

Morsomt, mye innhold og lett å bruke.

Jeapordy!
Sony Pictures Television

Jeopardy!

Sjanger: Quiz
System: iOS og Android
Utvikler: Sony Pictures Television

Last ned Jeopardy!: iOS og Android. Pris: 22 kroner

De aller fleste har nok en eller annen gang hørt om Jeopardy, og dette spillet er nok med all sannsynlighet det nærmeste man faktisk kommer å være med i det velkjente showet.

Her skal man velge kategorier, og det morsomme med Jeopardy er at man opp svaret, og må stille spørsmålet som passer. Spillet foregår på engelsk, så det krever at forståelsen for det, eller at man oversetter for de som eventuelt ikke er like sterke i det språket.

Du kan spille alene, utfordre venner over nett eller på samme WiFi-nettverk, eller til og med bruke et nettbrett som sendes rundt til de som deltar. Dette er en morsom, og ganske autentisk mobilversjon som kan underholde flere kvelder med familie og venner.

Higher Lower.
Code Computerlove Ltd

Higher Lower

Sjanger: Quiz
System: iOS og Android
Utvikler: Code Computerlove Ltd

Last ned Higher Lower: iOS og Android. Pris: Gratis

Higher Lower er et av de enkleste spillene på lista, men det betyr ikke at det er mindre morsomt eller fascinerende av den grunn. Premisset er enkelt: Du presenteres for et fakta om et Google-søk, og et så skal du velge om det andre søket får flere eller færre søk.

Målet er å prøve å få flest riktige svar på rad, noe som definitivt ikke alltid er så lett som det høres ut. Man kan kjøpe flere dilemma og kategorier i applikasjonen om man ønsker det.

Higher Lower er morsomt rett og slett fordi du ikke vil tro svarene du får innimellom, og fordi det går prestisje i å greie flest riktig svar. Det kan til og med være at du lærer noen mer eller mindre unyttige fakta på veien. Enkelt, og veldig morsomt sammen med gode venner eller familie.

Tek.no har funnet frem til de kuleste appene:
Sjekk ut de beste appene for påskeferien
»

Siste fra forsiden