DJ-spill med nytt hjem

DJ Hero-rival i live

Genius Products har skaffet ny utvikler til Scratch.

I spillbransjen skjer det jevnlig at spill mister utgivere og må søke tilflukt hos andre. Litt sjeldnere er det at spill som er et godt stykke inn i utviklingsprosessen blir byttet over til en annen utvikler, men dette et tilfelle med musikkspillet Scratch: The Ultimate DJ.

Bildene er fra den gamle versjonen av Scratch

Scratch var opprinnelig et samarbeidsprosjekt mellom utgiver Genius Products, platespillerprodusent Numark og utvikler 7 Studios. I løpet av utviklingen ble 7 Studios kjøpt opp av spillgigant Activision Blizzard, og dermed startet en salig røre med beskyldninger om sabotasje og rettsak. Enden på vise ble at Genius og Numark fikk kildekoden og prototypene til spillkontrollen tilbake fra 7 Studios, og dermed trengte de en ny utvikler.

I følge Kotaku er de nå skaffet en ny utvikler og prosjektet er i gang igjen. Scratch er nå hos Commotion Interactive, som igjen er en underavdeling av Bedlam Games. Ikke overraskende har utviklerbyttet ført til forsinkelser, og spillet har blitt skjøvet tilbake til en uviss dato tidlig neste år.

Representanter for Genius og Commotion har fortalt Kotaku at den endelige versjonen av Scratch kommer til å skille seg litt fra det vi har sett av spillet tidligere. Lydsporet og estetikken skal oppdateres for å ligge nærmere moderne hip-hop-sensibiliteter. Platespilleren som følger med er derimot den samme.

Scratch: The Ultimate DJ slippes til Xbox 360 og PlayStation 3.

Siste fra forsiden