Tony Hawk's Pro Skater - Pretending I'm a Superman

Dokumentaren om Tony Hawk's Pro Skater-spillene har premiere til helgen

Pretending I'm a Superman.

Pretending I'm a Superman, dokumentaren om de svært populære Tony Hawk's Pro Skater-spillene, skal vises frem for første gang til helgen. Filmen får sin offisielle premiere 29. februar, i forbindelse med Mammoth Film Festival i California.

Som du kan se i traileren over, byr dokumentaren på et dypdykk i spillenes historie – som begynte med lanseringen av Tony Hawk's Pro Skater i 1999. Her venter intervjuer med utviklere, flere av profilene som har vært med gjennom seriens lange løp og et innblikk i hva THPS-spillene har betydd for skatekulturen.

Artikkelen fortsetter under Instagram-bildet.

Mislykket folkefinansering

Vi skrev først om Pretending I'm a Superman-dokumentaren i 2017. Den gang hadde produsent Ralph D'Amato nettopp lansert en folkefinansieringskampanje i håp om å få prosjektet på vingene.

Kampanjen endte med kun 23 prosent av målet på 75 000 dollar samlet inn. Likevel mente D'Amato at interessen var stor blant fans, og han lovet å fortsette arbeidet. I 2018 fikk teamet inn ekstra finansiering fra selskapet The Berrics, slik at dokumentaren omsider kunne fullføres.

Foreløpig har D'Amato ikke sagt noe om planene for distribuering av filmen. Ifølge folkefinansieringskampanjen var planen imidlertid å slippe den både på nett og på DVD, så vi som ikke er i California vil nok også få muligheten til å se filmen etter hvert.

For noen år tilbake tok vi en kikk på skate-spillenes historie.
Gjenopplev sjangerens oppturer og nedturer her »

Siste fra forsiden