Tony Hawk's Pro Skater-dokumentar ber om folkefinansiering

Seriens opprinnelige produsent ønsker å fortelle historien om de populære spillene.

Bildet er tatt fra Tony Hawk's Pro Skater 5, et av de mer skuffende innslagene i serien.
Activision

Tony Hawk's Pro Skater fra 1999 plasserte for alvor skate-spill på kartet, og markerte begynnelsen på en voldsom fremvekst for sjangeren. Spillet ble det første i en meget populær serie, som 18 år senere består av ti hovedspill og en rekke sidesprang.

Nå vil seriens opprinnelige produsent, Ralph D'Amato, fortelle historien bak spillene, men for å gjøre det trenger han hjelp fra publikum.

Tyr til folkefinansiering

Hvor hadde skate-spillene vært i dag uten Tony Hawk?
Ralph D'Amato

Ifølge D'Amato er planen å spille inn en dokumentarfilm om Tony Hawk's Pro Skater-serien. Arbeidet er allerede godt på vei, og nederst i artikkelen kan du se en trailer satt sammen av opptakene som er gjort så langt.

De resterende intervjuene, filmingen og kjøp av musikkrettigheter koster imidlertid mer enn han og teamet hans er i stand til å betale for selv. Derfor har han tatt til folkefinansieringsplattformen Indiegogo, i håp om å samle inn de drøyt 635 000 kronene han trenger for å fullføre prosjektet.

Dokumentaren – som har fått navnet Pretending I'm a Superman, etter en av sangene fra seriens første spill – skal ta for seg hele historien fra start til slutt, med fortellinger og kommentarer fra nøkkelpersoner knyttet til utviklingen.

Grunnet sin involvering i serien har D'Amato fått tak i en rekke tidligere Neversoft-utviklere, og det blir også intervjuer med medvirkende skatere, som for eksempel Rodney Mullen og selvfølgelig Tony Hawk selv.

Alle som spytter inn minst 15 dollar – omtrent 125 kroner – får en digital kopi av dokumentaren, men om man ønsker å gi mer kan man også stikke av med DVD-er, T-skjorter, signerte rullebrett, et møte med Tony Hawk og mye mer.

Pretending I'm a Superman vil etter planen lanseres til høsten 2018. Backere får imidlertid tidlig tilgang, og kan få muligheten til å se filmen allerede i mai neste år.

For noen år tilbake tok vi en kikk på skate-spillenes historie.
Gjenopplev sjangerens oppturer og nedturer her »

Siste fra forsiden