Dramatisk nedgang i PlayStation 2-salg

Sony melder om 40% nedgang i salget av PlayStation 2-konsoller, og sier at 2004 blir verre. Men i 2005 kommer Cell og PlayStation 3.

Sonys resultater for 2003 er skummel lesing for PlayStation 2-spillere, hvis favorittplattform er i ferd med å nå kjelleren hva angår salg av nye enheter. Nedgangen i salget av PlayStation 2 på hele 40% skyldes antakelig at store mengder konsollkjøpere flykter til den mer moderne Xbox-plattformen fra Microsoft, som i det siste har gått kraftig ned i pris og blitt backet opp av kraftig markedsføring.

Den dramatiske nedgangen i PlayStation 2-salget kommer på tross av flere nye initiativer fra Sony for å gjenopplive plattformen. PlayStation 2 har blant annet fått harddisk, og kommet i en PSX-versjon med TV-Tuner og PVR.

PlayStation 2 er derimot fortsatt verdens største spillplattform med en installert base på over tyve millioner enheter, så det er samtidig verdens største marked for salg av nye spill. Dermed har PlayStation 2-eiere kanskje ikke all verden å frykte hva angår utvikling av nye spill de neste årene.

I følge Sony ventes PlayStation 2 å gjøre det enda dårligere i 2004, som blir det siste året med produksjon av PS2. I 2005 ventes Sony å lansere PlayStation 3-konsollen, som bygger på den nettverskbaserte Cell-teknologien som Sony har utviklet i samarbeide med IBM.

Siste fra forsiden