Dreamcast får nytt liv

Splitter nytt skytespill slippes til konsollen. Se trailer her.

Segas siste spillmaskin Dreamcast fikk som kjent en kort levetid før den ble utkonkurrert på konsollmarkedet, men likevel rakk den å bygge opp en entusiastisk og lojal gruppe tilhengere som helt til dags dato har bevart interessen.

Som følge av dette har flere Dreamcast-klassikere blitt relansert på diverse digitale plattformer som vi allerede har skrevet om, og flere skal være på vei.

Helt nye spill til konsollen er derimot betydelig sjeldnere vare, men for en liten stund siden kunngjorde en tysk utvikler ved navn Redspotgames at de jobbet med en originaltittel til systemet, kalt Sturmwind.

Nå har utvikleren sluppet både trailer og mer informasjon om spillet, og som du kan se dreier det seg om et horisontalt arkadeskytespill av den klassiske sorten, som i tillegg til en generelt imponerende grafikk og forseggjorte bosser også får fullstendig ødeleggbare omgivelser samt vertikalt skrollende seksjoner innimellom.

Spillet byr ellers på 16 nivåer, hundrevis av ulike fiender, over 20 store bosser og mange våpen. Redspotgames, som allerede har stått bak et par andre mindre kjente Dreamcast-utgivelser de senere årene, har allerede høstet mye oppmerksomhet for Sturmwind både fra Dreamcast-samfunnet og utenfor.

Om du er i besittelse av konsollen kan det med andre ord være på sin plass å blåse bort det tykke støvlaget fra maskinen for en aldri så liten actionfylt gjenforening. Sturmwind vil slippes i løpet av andre kvartal 2011 og blir regionsfritt.


Les også:Dreamcast-klassikere returnerer
Les også:Sega Dreamcast feirer 10-årsjubileum
Les også:Anmeldelse: Sonic & Sega All-Stars Racing

Siste fra forsiden