Nettmøte

Drømmer du om å jobbe med 3D?

3D-instruktør Henning Birkeland svarte på spørsmål fra leserne.

3D-bransjen har de senere år vært i sterk vekst i Norge. Vi ser stadig oftere 3D i dataspill, animasjonsfilm, som spesialeffekter i spillefilmer og innen visualisering av produktdesign og arkitektur. Filmer som Slipp Jimmy Fri, Kurt Blir Grusom og ikke minst Max Manus er alle norske produksjoner og i spillverdenen har vi fått vår egen internasjonale MMO i Funcomspillet Age of Conan.

Henning Birkeland

3D er et omfattende fag og for å få jobb i Norge bør man ofte vise til kompetanse innenfor flere områder, i motsetning til store produksjoner i utlandet hvor man gjerne ansettes til kun en oppgave.

Idefagskolen er en av fagskolene som tilbyr 3D-utdanning i Norge, og har hatt 3D som et eget studie siden 2001. Henning Birkeland har vært avdelingsansvarlig for studieretningene 3D-design og 3D-animasjon siden starten av og har selv 3D-utdannelse fra Belgia. Siden 2001 har Idefagskolen utdannet bortimot tohundre 3D-artister, hvor mange av dem i dag jobber i kjente firmaer som Funcom, Filmkameratene, Storm Studios, Qvisten Animasjon og Gimpville.

Lurer du på hva som kreves for å jobbe med 3D i Norge? Henning Birkeland stiller til nettmøte idag kl. 14 og er parat til å svare på det dere lurer på, enten det gjelder selve utdanningen, jobbutsiktene eller hvilke områder man kan jobbe med.

Nettmøtet er nå avsluttet. Takk til alle som har sendt inn spørsmål, og takk til Henning som tok seg tid til å svare på alle spørsmålene.

Siste fra forsiden