Duket for priskutt på PS3

Sony bytter grafikkprosessor i PS3. Hva med Microsofts hemmelige planer?

Da Sony relanserte PS3 Slim byttet de ut Cell-prosessoren med en mer plassbesparende og ressursgjerrig 45 nm-versjon. Denne er billigere å produsere og bruker mindre strøm.

Ifølge nettsiden Playstation University bytter nå Sony også ut 65 nm RSX-grafikkprosessoren med en vesentlig mindre brikke. (Hva i svarte er en nanometer? Wikipedia har svaret).

I tillegg til å være prisgunstig både for produsenten og forbrukeren, vil en mindre brikke sørge for et mer stabilt system fordi brikken i mindre grad vil overopphetes. Sony har øyensynlig også fjernet en del tilstøtende brikker, som antagelig er overflødige takket være den nye RSX-prosessoren, og som vil gjøre produksjonen billigere.

Priskutt i vente?

Vi kan bare spekulere i om reduksjonen i produksjonskostnaden vil komme forbrukeren til gode, eller om Sony har planer om å endelig tjene penger på selve konsollen.

Da PS3 Slim ble lansert i slutten av 2009, kom den sammen med en hyggelig prisreduksjon på 100 dollar. Dermed var PS3 bedre posisjonert til å konkurrere med sine rimeligere rivaler, Wii og Xbox 360.

Sony kommer ganske sikkert ikke til å sette ned prisen før de er helt nødt, men det tidspunktet kan komme allerede til sommeren.

Flere saker fra Spillmagasinet.no:

Det ryktes at Microsoft vil gjøre som Sony og Nintendo, og lansere en ny - og slankere - versjon av sin spillkonsoll.

Ryktes om slank Xbox 360

Microsoft lanserer bevegelsessensoren Natal i slutten av året, men vi vil ha mer. Ryktet om at Xbox-produsenten kommer til å lansere en mindre versjon av Xbox 360 har florert lenge, og det er til og med publisert bilder som skal underbygge spekulasjonene.

Men det er ikke bare forumittene som tror på en slankere fremtid. Hvis den nye konsollen er reell, kan vi muligens få kloa i den allerede til jul, tror Wedbush Morgan-analytiker Michael Pachter.

– Som et minimum venter vi en konsoll med flere funksjoner som standardutgave mot slutten av 2010, for den samme prisen som dagens hovedkonsoll. Jeg tror også Microsoft vil kutte prisen om man taper markedsandeler til Sony, sier Pachter ifølge Eurogamer.

Og hvis, hvis, Microsoft annonserer en ny, slankere, mer stabil og ikke minst billigere Xbox 360 på E3, tør vi garantere at Sony følger etter med sin 45-nm-utrustedet PS3 Slim.

Denne artikkelen er levert i samarbeid med Spillmagasinet.no, men kan være endret og tilrettelagt for Gamer.no.

Siste fra forsiden