VestLAN

VestLAN lanserer virtuelt LAN i kjølvannet av utsettelse

– Vi håper å få gjennomført det ordinære LAN-et i september, sier prosjektleder Allan Madsen.

Illustrasjonsbilde.
Cato Bohnhorst

24. til 26. april skulle egentlig VestLAN arrangeres. I disse dager utsettes eller kanselleres alle store arrangement, og dette skjedde naturlig nok med VestLAN også. Gjengen bak datapartyet hadde likevel ikke lyst til å gi seg, og satser derfor på å arrangere et virtuelt dataparty på samme tidspunkt som i utgangspunktet var planlagt. Prosjektleder Allan Madsen i VestLAN sier at dette blir utfordrende og spennende.

Allan Madsen er prosjektleder i VestLAN og har tro på det virtuelle alternativet.
Privat

– Siden vi ikke har muligheten til å samles fysisk vil vi prøve å kjøre så mye som mulig av all moroa som ville skjedd under VestLAN på nettet. Turneringer, streamingstudio med casters og underholdning med mer. Her har vi og utfordret både crew og samarbeidspartnere om å komme med gode forslag til innhold vi kan legge til.

LES OGSÅ: Norsk PUBG-lag henter finsk superstjerne

Madsen forteller videre at alt vil foregå hovedsaklig på Discord, og at det vil være turneringsplattformen på Gamer.no som blir brukt. De planlegger å utvide den ordinære turneringen enda mer nå som de har bedre tid å planlegge.

– For det fysiske LANet planlegger vi å utvide til en teknologifestival, der e-sport og gaming-kulturen blir den røde tråden. I ryggen har vi blant andre Høgskulen på Vestlandet, og vi ønsker at en av effektene av arbeidet med LAN og festival kan gi økt antall søkere til eksempelvis IT- og teknologistudier i regionen.

Det hele finansieres av sponsorer, samt en beskjeden inngangsbillett for det virtuelle LAN-et.

– Det er de samme sponsorer som står bak VestLAN som støtter den virtuelle utgaven også. Det er 50 kroner for en billett. Et eventuelt overskudd blir videreført til VestLAN i september, eller når det måtte bli, forklarer Madsen.

LES OGSÅ: Hjemmebane har vært en braksuksess - fortsetter til midten av april

– Mangel på gode alternativer

Det meste som foregår vil streames på Twitch, og de opprettholder den ordinære premiepotten selv om alt vil foregå på nett forteller Madsen.

– Det meste vil foregå på Discord, samt at vi kjører to Twitch-kanaler. VI har også et fysisk studio som kjører programmet med intervjuer og mer. Den opprinnelige premiepotten på 70 000 kroner vil opprettholdes. 30 000 til Counter-Strike, 20 000 til PUBG, og 10 000 til Fortnite. Blir det nok påmeldte i Fortnite så kjører vi to turneringer.

– Hvis dette blir en suksess, tror dere at dette kan være et konsept dere kan gjenta i årene som kommer også?

– Det er vanskelig å si akkurat nå. Det er jo mangel av gode alternativer til å kjøre denne typen ungdomsarrangement, så vi holder nok en knapp på fysisk LAN. Men, om det går bra kan det jo være en måte å bygge opp før en større fysisk samling.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

LES OGSÅ: Riot lanserer nordisk League of Legends-turnering

Madsen selv tror på 500 deltakere, mens flere av de andre arrangørene tror på flere.

– Flere i crewet tror på 1000 deltakere, avslutter Madsen.

Siste fra forsiden