EA børster støv av parketten

Det blir mer basketballsimulering, men ikke før neste år.

Basketballinteressen er ikke gigantisk her til lands, og folks befatning med sporten begrenser seg nok ofte til lettbent fumling på sommerstid eller gymtimene under oppveksten. Over dammen, derimot, er ballsporten en miliardindustri og blant de mest populære publikumssportene. Derfor vekte det oppsikt da EA valgte å kansellere sin seriøse basketballsatsning NBA Elite 11 i fjor.

Årsaken den gangen var at spillet rett og slett ikke holdt høy nok kvalitet. Det er en stund siden den gang, og ifølge Gamespot skal EA Sports nok en gang satse på basketballsimulering. Det nevnes likevel ingenting om navnet på spillet, som er satt til å komme ut neste år.

NBA Elite 11 var aldri godt nok, og ble ikke lansert.

Det er den erfarne EA Tiburon-avdelingen, kjent for blant annet Madden NFL, som skal utvikle spillet. og de trenger litt mer tid på seg. For å stilne kløen velger EA å lansere en nyversjon av NBA JAM, som blant annet kommer med oppdaterte spillerstaller, kunstig intelligens som lærer av spillestilen din og bedre flerspillermuligheter. NBA JAM: On Fire vil bli tilgjengelig på Xbox Live Arcade og PlayStation Network i løpet av oktober.

EA Sports har tradisjonelt sett hatt to basketballserier: NBA JAM og NBA Live. Førstnevnte er en mer uformell, karikaturaktig versjon av det hele, og ble relansert til strålende kritikk i fjor. Sistnevnte endret altså navn til NBA Elite, og skal være den mer kompliserte og virkelighetstro skildringen av sporten.

Hovedkonkurrenten til NBA Elite har tradisjonelt sett vært 2K Games' NBA 2K-serie. De lanserte i fjor det vår anmelder utpekte som det beste basketballspillet han har spilt. EA har altså fått litt av hvert å leve opp til.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden