EA byr på Take-Two

Forsøk på fiendtlig oppkjøp

Electronic Arts har satt i gang et fiendtlig oppkjøp av Take-Two.

Tidligere i år ble det klart at Electronic Arts ønsket å kjøpe den konkurrerende spillutgiveren Take-Two, men at sjefene og styret i Take-Two ikke ville selge.

Nå har Electronic Arts tydeligvis bestemt seg for at tiden for forhandlinger er over. Den amerikanske giganten har nettopp lagt inn et bud på 26 dollar per Take-Two-aksje (med en total verdi på cirka to milliarder dollar, elller ti milliarder kroner).

Mafia 2 er et av Take-Twos kommende spill

Dermed går Electronic Arts direkte til Take-Twos aksjonærer, og oppfordrer dem til å selge på tross av at dette er mot selskepets egen vilje. Tilbudet deres representerer med andre ord et forsøk på å få gjennom et fiendtlig oppkjøp av Take-Two.

Tilbudet fra Electronic Arts er det samme som Take-Two sa nei til tidligere i år. Da Wall Street stengte i går var Take-Twos aksjer verd cirka 25 dollar per stykk.

– Dette er en god mulighet for Take-Twos aksjonærer, og vi er overbevist om at selskapets investorer vil se vårt tilbud som den beste måten å utnytte verdien av investeringene deres på, forteller EA-sjef John Riccitiello.

Take-Two eier blant annet 2K Games og Rockstar Games, og sitter på spillserier som Grand Theft Auto, Civilization, BioShock, Mafia og Max Payne. Ledelsen i Take-Two har for øyeblikket ikke kommentert dagens hendelser.

Siste fra forsiden