EA dropper filmlisenser?

Electronic Arts ser ut til å ville fokusere mer på sine egne intellektuelle eiendommer i fremtiden, noe som betyr færre lisensierte spill.

Sjefen for Electronic Arts europeiske studioer, Rory Armes, kom med en rekke spennende uttalelser i sin tale på Game Developers Conference Europe som foregår i London i disse dager. En av de mest interessante uttalelsene var at han forutså at Europa vil bli langt viktigere enn USA i forhold til spillutvikling i de kommende årene. Han virket spesielt optimistisk på Storbritannia sine vegne, og forutså at de vil bli like viktige for spillindustrien i dette tiåret som de var for musikkindustrien på sekstitallet.

Videre fortalte han at Electronic Arts vil fokusere på sine egne franchiser i fremtiden, fremfor å lisensiere andres intellektuelle eiendommer. Innen neste år vil den eneste eksterne franchisen de vil jobbe med være Harry Potter. Om dette kun gjelder selskapets europeiske studioer eller om det gjelder hele Electronic Arts er usikkert, men denne uttalelsen ser i alle fall ut til å signalisere at selskapet ikke lenger føler at de behøver å investere i andres franchiser når de heller kan investere i sine egne.

Rory Armes kom også med en rekke andre uttalelser, og nevnte for eksempel at selskapet vil utvide sine europeiske operasjoner kraftig, og at han var svært fornøyd med det faktum at EA nå eier Criterion og Renderware-grafikkmotoren. Videre kommenterte han EA sin inntreden på markedet for voksne spillere og innrømmet at det var en feil av selskapet å utelukke dette markedet tidligere.

Siste fra forsiden