EA gir bort pek-og-klikk-eventyret Syberia II

Det 12 år gamle spillet er gratis via Origins «On the House»-kampanje.

Microids

EA rullet denne uken ut et nytt gratistilbud via Origins «On the House»-kampanje. Akkurat nå, og trolig en stund fremover, kan du få pek-og-klikk-eventyret Syberia II på PC uten å betale en krone.

Bli med Kate Walker på fisketur.
Microids

For å sikre deg spillet besøker du Origins nettsider, og trykker på den oransje knappen merket «Skaff det nå». Deretter blir du bedt om å logge deg inn eller opprette en Origin-konto om du ikke har en fra før, og så er spillet ditt for evig og alltid. Alternativt kan du skaffe deg spillet via Origins skrivebordsapplikasjon.

På jakt etter mammuter

Syberia II plukker opp historien kort tid etter hendelsene i det første spillet, og vi får et gjensyn med New York-advokaten Kate Walker. Sammen med den eksentriske Hans Voralberg legger spillere ut på en ferd dypt inn i Russlands vinterlandskap, på leting etter mammutene som sies å oppholde seg i området.

Spillet skilter med alle de klassiske pek-og-klikk-elementene, som puslespill, mye dialog og en dyp historie, og leverte ifølge vår anmelder en flott avlustning på Syberia-historien. Som en enkeltstående opplevelse slet spillet imidlertid med å stå på egne ben:

– Syberia II føles mer som en tilleggspakke enn en full oppfølger. Det er avslutningen på en historie, en vakker historie, og en du bør få med deg. Dessverre kan ikke en avslutning stå alene på egne ben. For å virkelig få noe ut av dette spillet er det en forutsetning at du har spilt Syberia I, skrev Øystein Furevik i 2004.

Historien om Kate Walker fortsetter neste måned.
Les mer om og se skjermbilder fra Syberia III her »

Siste fra forsiden