EA legger FIFA Manager død

Kampen om fotballmanagertronen er over for EA Sports.

Det er store penger i markedet for fotballmanagerspill, men størstedelen havner i lommene til Sega og Sports Interactive. Football Manager-serien er nemlig kongen på haugen, og det virker svært vanskelig å konkurrere.

Dette har Electronic Arts nå tatt konsekvensen av. De har kjempet om publikums gunst siden FIFA Manager 2002, men nå gir de opp. Årets utgave, FIFA Manager 14, blir det siste spillet i serien.

FIFA Manager 14 blir seriens siste spill.

Flere faktorer spilte inn

I en bloggpost sier FIFA Manager-designeren Gerald Köhler at han forstår seriens tilhengere blir skuffet over nyheten, men forklarer avgjørelsen slik:

– Fotballmanagersjangeren er på dette nivået svært spesialisert, og hovedsakelig spilt i to land (England og Tyskland) hvor – på toppen av det hele – ett spill har praktisk talt dominert markedet i nyere år. Nisjemarkedet og den generelle trenden mot nettspill og mobilspill var også faktorer i avgjørelsen vår.

Han fortsetter:

– Vi er i tillegg ved en korsvei der en ny motor og/eller ny onlineteknologi ville vært den eneste måten å gi serien en vitamininnsprøytning på. Når alle disse faktorene ble evaluert ledet de oss til å bestemme oss for å blåse av.

FIFA Manager 14 ble lansert 24. oktober. Spillet skiltet med over 1000 lisensierte klubber og mer enn 35 000 ekte spillere, i over 75 ligaer. Men utenom en oppdatert database hadde det ikke andre nyheter.

Årets versjon av hovedkonkurrent Football Manager fikk heller ikke veldig mange nyheter, men er ifølge vår anmelder fortsatt svært vanedannende.

Siste fra forsiden