EA og Lucasfilm satt stopper for fanskapt nyversjon av Star Wars Battlefront 3

Utviklerne bak Galaxy in Turmoil vil fortsatt gi ut spillet.

Frontwire Studios

For snaue to måneder siden skrev vi om Galaxy in Turmoil, en fanskapt nyversjon av Star Wars Battlefront 3 som hadde sikret seg støtte fra Valve og en utgivelse på Steam.

Grunnet bruken av Star Wars-navnet var spillets fremtid imidlertid svært usikker, og det vil neppe komme som en stor overraskelse at Lucasfilm og EA har satt en stopper for prosjektet.

EA sa nei

Frontwire fikk ikke lov til å bruke noe Star Wars-relatert innhold i spillet sitt.
Frontwire Studios

I en oppdatering på sine nettsider skriver spillsjef og president for Frontwire Studios, Tony Romanelli, at Lucasfilm tok kontakt den 22. juni og ba ham om å avslutte prosjektet. I stedet for å gi opp med en gang ba Romanelli om et møte med Lucasfilm, i håp om at partene kunne finne en løsning på problemet.

Møtet ble satt opp, men i og med at det er EA som eier rettighetene til å lage Star Wars-spill var det ikke noe Lucasfilm kunne gjøre:

– Lucasfilm fortalte meg at selv om de var åpne for å inngå en lisensavtale hadde de ikke mulighet til å gjøre det på grunn av deres kontrakt med Electronic Arts. Jeg ble fortalt at Lucasfilm hadde snakket med EA om Galaxy in Turmoil og at EA ikke ønsket at vårt prosjekt skulle få fortsette, forklarer Romanelli.

Spillsjefen skal også ha foreslått å gjemme Galaxy in Turmoil bak en betalingsvegg i EAs Battlefront-spill, men heller ikke denne ideen ble godkjent. Ifølge Romanelli skal EA ha vært bekymret for at Frontwire-spillet ville ta oppmerksomhet vekk fra deres egen Star Wars-serie.

Fortsetter uten Star Wars

Hverken Tie Fighters, X-Wings eller AT-ST Walkers blir å se i Galaxy in Turmoil.
Frontwire Studios

Selv om Frontwire mener spillet dekkes av den amerikanske «Fair Use»-loven – som sier at opphavsrettslig beskyttet materiale kan brukes uten tillatelse i bestemte situasjoner – er studioet ikke interessert i en rettslig strid mot hverken Lucasfilm eller EA. Galaxy in Turmoil dropper derfor alt som har med Star Wars å gjøre, men prosjektet vil ellers fortsette som før:

– Frontwire Studios går vekk fra Star Wars og vil i stedet fokusere på å lage et nytt, originalt spill i et helt nytt univers. Spillet vårt vil fortsatt ha enorme kamper for opptil 64 spillere, kamp på bakken og ute i rommet, ødeleggbare romskip og en full enspillerkampanje, skriver Romanelli.

Galaxy in Turmoil skal fortsatt lanseres på Steam og vil være helt gratis å laste ned. Utvikleren forsikrer om at ingen mikrotransaksjoner eller andre betalingsmodeller vil bli lagt til spillet, men melder at Frontwire vil lansere en folkefinansieringskampanje for spillet etter hvert.

EA har langsiktige planer med Star Wars.
På E3 fikk vi se litt av hva utvikleren har i smia »

Siste fra forsiden