Valve støtter en Star Wars Battlefront 3-nyversjon som lages av fans

Det er likevel lite sannsynlig at vi får se dette prosjektet.

Frontwire Studios

Selv om fjorårets Star Wars: Battlefront-spill ikke har noe tall i tittelen, er spillet det tredje som bærer navnet. På midten av 2000-tallet ble det laget to skytespill, da med Pandemic Studios og LucasArts som avsender. Et tredje spill – laget av Free Radical – var planlagt og godt på vei i 2008, men ble kansellert på grunn av økonomiske problemer.

I ettertid har vi fått se en god del av Star Wars: Battlefront III gjennom lekkede videoer av prototyper, og har et ganske godt grep om hva spillet til slutt skulle bli.

En testvideo fra Galaxy in Turmoil. (Video: Frontwire Studios)

Det er nettopp dette grunnlaget russiske Frontwire Studios nå bygger på når de ønsker å fullføre konseptet som aldri ble ferdig. Under navnet Star Wars: Galaxy in Turmoil er planen å gjenskape alt fra bunn av. Frontwire skal bruke Unreal Engine 4, og satser på å få på plass kamper med 32 mot 32 spillere, samt en enspillerdel.

Nå har utviklerne også havnet på godfot med Valve, og etter planen får vi se en gratislansering av spillet på Steam når det en gang blir ferdig. Det er ikke kjent når dette skjer.

Men overlever det?

Steam.
Frontwire Studios

Det store spørsmålet er om Frontwire Studios ikke biter over litt mye her. Star Wars-eier Disney er ikke kjent for å være overlykkelige når deres lisenser brukes til ting som dette. Dersom de ønsker det, kan de lett pusse advokater på prosjektet og få det stengt ned.

Frontwire håper at de slipper unna med en klapp på skulderen, siden de gir ut spillet gratis. At Disney ikke har slengt et «cease and desist»-brev i trynet på russerne vitner om at de kan være åpne for positive prosjekter, men vi blir ikke overrasket om vi plutselig får en lei beskjed fra utviklerne etter hvert.

Star Wars Battlefront-spillene tar de kjente og kjære figurene, kjøretøyene, flyvedoningene og våpnene og slenger de sammen i en skytespillvariant som er litt annerledes enn den typiske førstepersonsskyteren vi er vant til. Det nyeste innslaget – bare kalt Star Wars Battlefront – kom i fjor, og ble skapt av Battlefield-utvikler DICE.

Battlefront er ikke det eneste skytespillet fra serien.
Tilbakeblikk: Star Wars: Dark Forces gjorde noe Doom ikke kunne »

Siste fra forsiden