En prototype av Star Wars Battlefront III har lekket

Den spillbare versjonen viser det kansellerte spillet tidlig i utviklingsfasen.

Skjermbilde Reddit

I 2008 – syv år før DICE lanserte det nyeste Star Wars Battlefront-spillet – var TimeSplitters-studioet Free Radical Design godt på vei med utviklingen av Star Wars Battlefront III. Før det ble fullført fikk utvikleren imidlertid store økonomiske problemer, og da de til slutt måtte stenge dørene ble spillet kansellert.

Som med det meste i dagens teknologialder går ting riktignok aldri helt tapt, og onsdag kveld dukket en fungerende prototype av spillet opp på Reddit. På grunn av nettsidens retningslinjer rundt deling av kopibeskyttet materiale ble nedlastingslenken raskt fjernet av moderatorer, men flere videoer av spillet har blitt lastet opp via nettstedet 4chan.

Videoene viser spillsekvenser fra planeten Hoth, der spilleren utforsker en åpen hangar og deretter tar en flytur i en T-47 airspeeder. I og med at det kun er en prototype ser spillet langt fra ferdig ut, men det gir oss et bilde av hvor utviklingen av Star Wars Battlefront III var på vei.

Reddit-brukeren som lekket spillet forklarer at han ikke ser på seg selv om en Star Wars-fan, men han er interessert i prototyper av spill og håper at dette funnet vil glede andre:

Slik ser spillmenyen ut i prototypen.
Skjermbilde Reddit

– Etter mye arbeid klarte jeg å få tak i Star Wars Battlefront III og jeg ønsket å dele det beryktede kansellerte spillet som jeg er sikker på mange av dere ønsket å spille. Jeg vet at ikke alle vil få sjansen til å spille dette med en gang, men jeg regner med at moddersamfunnet etter hvert vil få rettet på det, skriver han.

Prototypen krever visstnok en utviklerversjon av Xbox 360 – eller andre modifiserte utgaver av konsollen – for å kjøre spillet, og selv da må man regne med et hav av problemer.

Det nyeste Star Wars Battlefront-spillet fikk skryt av vår anmelder.
Fantastisk flerspillermoro blant stjernene »

Siste fra forsiden