EA og Take-Two i samtaler

Nærmer det seg oppkjøp?

Take-Two skal vise EA hvor lukrativt et eventuelt oppkjøp kan bli.

Tidligere i år ble det klart at spillgiganten Electronic Arts ønsket å kjøpe opp den mindre spillutgiveren Take-Two. Ledelsen i Take-Two har nektet å selge fordi de mener EAs tilbud er for dårlig, og i går kom EA med en pressemelding hvor de fortalte at deres tilbud har gått ut.

Øyner EA fortsatt en sjanse til å sikre seg GTA-serien?

Ifølge EA-sjef John Riccitiello lot de det gå ut delvis for å vurdere Take-Twos verdi igjen, og delvis fordi de mener det blir vanskelig å bli ferdig med en eventuell fusjonering før den viktige julesesongen begynner.

Det er likevel ingen isfront mellom de to partene. Selskapene har snakket sammen over helgen og Take-Two har invitert EA til å se nærmere på de strategiske mulighetene Take-Two har. Dette betyr blant annet at EA vil få presentert informasjon om Take-Two som ikke er offentliggjort, inkludert vurderinger av selskapets økonomiske utsikter og deres lanseringsplaner over de neste tre årene.

– Vi ønsker EA velkommen til vår formelle evalueringsprosess og håper vi kan vise styret deres de store fremskrittene Take-Two har gjort siden deres forrige evaluering av vårt selskap, som fant sted tidlig i 2007, forteller Take-Two-sjef Strauss Zelnick i en pressemelding.

Partene skal etter planene undertegne en taushetsavtale i nær fremtid. Etter avtalene er signert vil EA få delta i evalueringsprosessen og kanskje bli overbevist om at deres gamle tilbud på 25,74 dollar (ca. 140 kroner) per aksje var for dårlig.

Siste fra forsiden