EA og Take-Two i samtaler

Nærmer det seg oppkjøp?

Take-Two skal vise EA hvor lukrativt et eventuelt oppkjøp kan bli.

Tidligere i år ble det klart at spillgiganten Electronic Arts ønsket å kjøpe opp den mindre spillutgiveren Take-Two. Ledelsen i Take-Two har nektet å selge fordi de mener EAs tilbud er for dårlig, og i går kom EA med en pressemelding hvor de fortalte at deres tilbud har gått ut.

Øyner EA fortsatt en sjanse til å sikre seg GTA-serien?

Ifølge EA-sjef John Riccitiello lot de det gå ut delvis for å vurdere Take-Twos verdi igjen, og delvis fordi de mener det blir vanskelig å bli ferdig med en eventuell fusjonering før den viktige julesesongen begynner.

Det er likevel ingen isfront mellom de to partene. Selskapene har snakket sammen over helgen og Take-Two har invitert EA til å se nærmere på de strategiske mulighetene Take-Two har. Dette betyr blant annet at EA vil få presentert informasjon om Take-Two som ikke er offentliggjort, inkludert vurderinger av selskapets økonomiske utsikter og deres lanseringsplaner over de neste tre årene.

– Vi ønsker EA velkommen til vår formelle evalueringsprosess og håper vi kan vise styret deres de store fremskrittene Take-Two har gjort siden deres forrige evaluering av vårt selskap, som fant sted tidlig i 2007, forteller Take-Two-sjef Strauss Zelnick i en pressemelding.

Partene skal etter planene undertegne en taushetsavtale i nær fremtid. Etter avtalene er signert vil EA få delta i evalueringsprosessen og kanskje bli overbevist om at deres gamle tilbud på 25,74 dollar (ca. 140 kroner) per aksje var for dårlig.

Grand Theft Auto IV
Xbox 360
Grand Theft Auto IV
Windows

Les også

Siste fra forsiden