EA oppkjøp

– EA ønsker å bli solgt. Har snakket med Disney, Apple, Amazon og NBCUniversal

Skal ha vært interessert i å selge i flere år.

EAs bås under E3 2013.
//creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse.

Nettstedet Puck melder at Electronic Arts' sjef, Andrew Wilson, har hatt diskusjoner med flere parter om å selge spillselskapet. Det melder nettstedet Puck.

Wilson skal ha hatt samtaler med Disney, Apple, Amazon og NBCUniversal de siste årene, men ingen avtaler har landet. Nylig skal forhandlinger om en konkret avtale med NBCUniversal ha falt sammen, på grunn av at partene ikke ble enige om pris og struktur, hevder Puck.

Om avtalen hadde landet, ville NBCUniversal ha sikret seg majoritetskontroll over EA, mens Wilson ville beholdt sjefsposisjonen.

Verken EA, Amazon, Apple, Disney eller NBCUniversal har ønsket å kommentere Pucks artikkel.

LES OGSÅ: FIFA-serien skifter navn »

Store oppkjøp i bransjen

Nyheten om EAs håp om å bli kjøpt opp kommer mens bransjen ser store endringer. Microsoft har de siste årene sikret seg flere spillselskaper av forskjellige størrelser, men slo skikkelig på stortromma da de i januar varslet et oppkjøp av giganten Activision Blizzard for over 600 milliarder kroner.

Svenske Embracer Group kjøpte også nylig Square Enix Montreal, Crystal Dynamics og Eidos. Fra før av eier svenskene blant annet 3D Realms, Gearbox Software, og Koch Media etter flere shoppingkalas de siste årene.

Det verserer også gryende rykter om at flere selskaper snuser på Ubisoft som et potensielt oppkjøp, men Ubisoft selv skal være et godt stykke unna å havne i konkrete samtaler.

LES OGSÅ: Tidligere Skyrim-utviklere jobber med et spill basert på finske folkeeventyr »

Siste fra forsiden