EA utvikler et nytt Star Wars-spill med åpen verden

Jobbutlysning tyder på at arbeidet er godt i gang.

EA

Et Star Wars-spill som skal foregå i en åpen ser nå definitivt ut til å være på vei. Det kommer frem i en ny jobbutlysning som EA nylig la ut, som blant andre nettstedet PC Gamer rapporterer.

I jobbutlysningen søkes det etter en sjefsingeniør som skal utvikle online-funksjoner for et åpen verden-prosjekt i en Star Wars-setting.

Trolig dreier det seg om Star Wars-spillet som det EA-eide studioet Visceral Games begynte på for en tid tilbake. EA la ned dette studioet senere og utsatte spillprosjektet på ubestemt tid, men i november i fjor fikk vi en indikasjon på at prosjektet ikke er dødt.

På E3 i 2016 fikk vi en ørliten kikk på Viscerals Star Wars-spill, som dette skjermbildet er hentet fra.
EA

Var for lineært

EA-finanssjefen Blake Jorgensen fortalte den gang at årsaken til at de la spillet på is var at de mente det ikke var tilpasset dagens spillere, og at det var for lineært til at spillere ville like det.

I forbindelse med nedleggelsen av Visceral Games uttalte EA at de ønsker å lage et spill folk ønsker å komme tilbake til i lang tid, med hint om nettopp mer åpent spilldesign og flere muligheter. Nå ser dette altså dette ut til å være i ferd med å bli realisert.

Akkurat hva vi kan vente oss av det kommende Star Wars-spillet er ennå uvisst. Stillingen som utlyses er tilknyttet EA Vancouver-avdelingen, som betyr at det trolig er dette studioet som skal lage spillet. EA Vancouver har hittil hovedsaklig stått bak EAs sportsspill i blant annet FIFA-, NHL-, NBA- og SSX-seriene, og det kommende Star Wars-spillet ser dermed ut til å bli en ny sjanger for avdelingen.

Star Wars Battlefront II får tilbake mikrotransaksjoner »

Siste fra forsiden