EA: – Vi gir ikke opp mikrotransaksjoner

Selskapet mener noen har mer penger enn tid.

EA

EA har mildt sagt vært i hardt vær på grunn av de svært omstridte mikrotransaksjonene i Battlefront II, men selskapet kan ikke sies å ha lagt seg flate av den grunn. Nå har de i tillegg uttalt i ganske tydelige ordelag at de har tenkt å fortsette å satse på konseptet.

Som Eurogamer og Gamesindustry.biz melder var det under Credit Suisse-konferansen nylig at EAs finanssjef Blake Jorgensen forsikret forsamlingen om at mikrotransaksjoner er kommet for å bli for selskapets del.

– Vi gir ikke opp ideen om mikrotransaksjoner. Vi lærer og lytter til spillerne når det gjelder hvordan vi kan rulle dette ut på best mulig måte i fremtiden, og det kommer mer etter hvert som vi lærer mer. Men jeg vil si at vi definitivt ikke endrer strategien vår, sa Jorgensen.

Mener det passer for noen spillere

EA fikk mye pepper for Battlefront II, men gir ikke opp konseptet.
EA

Finanssjefen erkjenner imidlertid at de ikke hadde testet mikrotransaksjonsmodellen i Battlefront II godt nok til å kunne forutsi reaksjonene fra spillerne, men mener samtidig at det er forskjeller på spillere.

– Vi gikk bort fra mikrotransaksjonene fordi spillerne følte det var en betal-for-å-vinne-mekanikk. Virkeligheten er at det er ulike typer spillere i spill. Noen har mer penger enn tid, og noen har mer tid enn penger, og man vil alltid prøve å balanse de to, sa Jorgensen.

EA fjernet mikrotransaksjonssystemet i Battlefront II for litt siden, og sa at de skal «lytte, tilpasse, balansere og finjustere» før de åpner for muligheten til å kjøpe crystals i spillet igjen, noe de altså vil gjøre på et senere tidspunkt. Praksisen har ellers blitt etterforsket av myndigheter og latterliggjort av andre utviklere. Selveste Star Wars-studioet har også vært kritiske til EAs valg.

Destiny 2 har også fått kritikk den siste tiden: Nå blir det enklere å tjene erfaringspoeng i spillet »

Siste fra forsiden