Star Wars-eierne kommenterer Battlefront II-fadesen

Lucasfilm har kommet på banen.

EA

De svært kontroversielle designvalgene som EA gjorde i sitt nye spill Star Wars Battlefront II har favnet bredt, og ikke helt overraskende har også filmstudioet bak Star Wars-filmene fått med seg saken og kommentert kontroversene.

En representant for Lucasfilm sendte en uttalelse til avisen Washington Post som gjorde det ganske klart at studioet står på kritikernes side i den brennbare saken.

– Star Wars har alltid handlet om fansen – og enten det er Battlefront eller en hvilken som helst annen Star Wars-opplevelse kommer de først. Det er derfor vi støtter EAs avgjørelse om å midlertidig fjerne «in-game»-betaling for å møte fansens bekymringer, sa talspersonen for Lucasfilm i kommentaren.

Kan ha blitt presset av Disney

Som Washington Post peker på ser det for øvrig ut til at selskapet som eier Lucasfilm, Disney, hadde en en rolle i EAs avgjørelse om å avslutte praksisen. Wall Street Journal meldte nemlig nylig at sjefen for Disneys interaktive avdeling, Jimmy Pitaro, ringte til EA for å uttrykke misnøye med kontroversene på vegne av ledelsen i Disney.

I hvilken grad dette påvirket EAs avgjørelse er selvsagt uvisst, og tanke på reaksjonene fra spillerne ville nok noe blitt gjort uansett.

EA kunngjorde at de fjerner mikrotransaksjonene i Star Wars Battlefront II forrige uke, og at de skal «lytte, tilpasse, balansere og finjustere» før de åpner for muligheten til å kjøpe crystals i spillet igjen, noe de altså vil gjøre på et senere tidspunkt. Praksisen har ellers blitt etterforsket av myndigheter og latterliggjort av andre utviklere.

Her er vår anmeldelse av Star Wars Battlefront II: Finnes det et godt spill bak alt bråket?

(Via Eurogamer)

Siste fra forsiden