Eidos går for SCi

Styret i Eidos har nå enstemmig anbefalt aksjonærene å godta budet fra den konkurrerende britiske utgiveren SCi.

Spillutgiveren Eidos har som kjent ikke nok midler til å holde bedriften gående på egenhånd stort lenger, og har i lang tid vært på jakt etter en ny eier. Nå ser det ut som det er SCi som ender opp med Eidos-kaka, etter at styret i Eidos i dag anbefalte aksjonærene å godta SCi sitt bud på selskapet.

Dette betyr imidlertid ikke at alt er klappet og klart enda. For en stund siden var det nemlig det amerikanske selskapet Elevation Partners som så ut til å bli de stolte eierne av ett stk. britisk spillselskap, og styret i Eidos hadde allerede anbefalt aksjonærene å gå for deres bud da SCi hoppet inn med sitt tilbud.

Deretter måtte Eidos-styret trekke seg tilbake og vurdere hvilket av de to budene de ville satse på, samtidig som de sannsynligvis håpet at Elevation Partners ville prøve å overby SCi. Det gjorde amerikanerne ikke - i stedet gikk de ut med en offentlig pressemelding hvor de angrep SCi sine planer og hevdet at selskapet ikke har det som skal til for å få Eidos på rett kjøl igjen.

I mellomtiden samlet imidlertid SCi mer og mer støtte for sitt tilbud, og nesten 41 prosent av aksjonærene i Eidos har allerede sagt at de vil godta budet, som gir dem en SCi-aksje for hver sjette Eidos-aksje de selger. Det virker med andre ord sannsynlig at det er SCi som vil gå av med seieren, men det er fortsatt tid til at Elevation Partners eller en annen aktør kan finne på ett eller annet.

Dette er forøvrig ikke det eneste som skjer i britisk spillindustri for tiden. Et investorfirma som heter Benchmark Capital Europe har investert tungt i den privateide utgiveren Codemasters, og at de nå eier omtrent 40 prosent av selskapet. Pengene de har investert ønsker Codemasters å bruke på blant annet å etablere et sterkt fokus på onlinespill, utvikle neste-generasjonstitler og gå inn i markedet for mobilspill.

Siste fra forsiden